Ung kvinde i (åbenbart) gammel krop

Midnatssol

Blæsevejr er læsevejr.

Jon Hansen er ansat som fiskerens håndlanger i Jo Nesbøs krimi Midnatssol. Han skal bl.a. slå folk ihjel, hvilket fiskeren tror, at han har gjort mange gange før. Problemet er, at Jon ikke KAN slå folk ihjel, så han slår en handel af med sit offer. Fiskerne finder ud af, at Jons offer stadig lever. Nu har han ansat en ny i Jons job, og Jon er det næste offer.

Jon flygter til Nordnorge, bosætter sig i et lille strengt kristent samfund, møder smukke Lea, problematisk kærlighed opstår. Han deltager i festlige begivenheder og hjælper Lea med at afskaffe en del af hendes fortid.

IMG_0336

Jo Nesbø. Han skriver rigtig godt. Han beskriver stederne og menneskerne i bogen, som var man der selv. Temaerne tro og kærlighed fylder meget, og man keder sig ikke. Men taget i betragtning at det er en krimi, synes jeg, at den er lidt tynd. Kun en gang tænker jeg, at nu er skurkene der, men det er de ikke. Der er ikke noget nervepirrende, uhyggeligt, farligt eller overraskende i bogen. Umiddelbart ville jeg syntes, at den egnede sig bedre som en roman. Jeg vil anbefale denne bog, som en let læst begynder krimi. Dermed ikke sagt, at jeg ikke ville læste Jo Nesbøs næste krimi. For det vil jeg da uden tvivl.

IMG_0339

1. juledag, 8 grader, vådt og kraftig blæst. Ikke lige det juleferievejr vi havde drømt om, men heldigvis kan man altid læse♥

/Janni

Følg på Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ung kvinde i (åbenbart) gammel krop