Kokosrisret
Jeg elsker sovs, og jeg vil gerne hælde sovs over alt mad. Faktisk helst så det sejler. Denne ret var der ikke sovs til, og derfor har jeg tilsat flåede tomater. Jeg kan godt lide smagen af tomat sammen med noget sødt, som i dette tilfælde er kokosmælken.
Til 2 personer
- 125 g ris
- 4 dl kokosmælk
- 4 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 stort broccoli
- Olivenolie til stegning
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 fed hvidløg
- 100 g edamamebønner
- 250 g flåede tomater
- Salt og peber efter behov
Bring kokosmælk, vand og bouillonterning i kog. Tilsæt ris, og lad det koge ved svag varme i cirka 20 minutter eller efter anvisning på pakken. Risene skal være møre, og væsken skal være opsuget.
Skyl og skær broccolien i små stykker. Hak hvidløg fint. Opvarm olien i en pande, og steg broccolien, så den bliver lidt blød og begynder at tage farve. Det tager cirka 10 minutter.
Tilsæt edamamebønner, flåede tomater, chili, hvidløg, salt og peber, og lad det simre i 10 til 15 minutter. Serveres sammen med risene.
Håndfuld 1 + 2 – Broccoli og flåede tomater
Håndfuld 3 – Edamamebønner
Håndfuld 4 – Ris
Fedt – Olivenolie
Mælkeprodukt: Kokosmælk
Smagsforstærkere: Chili, hvidløg, grønsagsbouillon, salt og peber
/Janni
Ingen kommentarer endnu