Klima Sparetips #12

Kokosrisret

Jeg elsker sovs, og jeg vil gerne hælde sovs over alt mad. Faktisk helst så det sejler. Denne ret var der ikke sovs til, og derfor har jeg tilsat flåede tomater. Jeg kan godt lide smagen af tomat sammen med noget sødt, som i dette tilfælde er kokosmælken.

Til 2 personer

  • 125 g ris
  • 4 dl kokosmælk
  • 4 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 stort broccoli
  • Olivenolie til stegning
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g edamamebønner
  • 250 g flåede tomater
  • Salt og peber efter behov

Bring kokosmælk, vand og bouillonterning i kog. Tilsæt ris, og lad det koge ved svag varme i cirka 20 minutter eller efter anvisning på pakken. Risene skal være møre, og væsken skal være opsuget.

Skyl og skær broccolien i små stykker. Hak hvidløg fint. Opvarm olien i en pande, og steg broccolien, så den bliver lidt blød og begynder at tage farve. Det tager cirka 10 minutter.

Tilsæt edamamebønner, flåede tomater, chili, hvidløg, salt og peber, og lad det simre i 10 til 15 minutter. Serveres sammen med risene.

Håndfuld 1 + 2 – Broccoli og flåede tomater

Håndfuld 3 – Edamamebønner

Håndfuld 4 – Ris

Fedt – Olivenolie

Mælkeprodukt: Kokosmælk

Smagsforstærkere: Chili, hvidløg, grønsagsbouillon, salt og peber

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klima Sparetips #12