Blomkål i flødesovs
Velsmagende sund og lækker ret.
I 1998 arbejdede jeg på en pub i London, i 3 måneder, sammen med min veninde. Vi spiste aftensmad på pubben hver aften, da det var inkluderet i lønnen. De andre fik mad fra dagen før eller fra fryseren, men fordi jeg var vegetar, fik jeg frisk mad hver dag. Det var ret lækkert mad. En af retterne var blomkål i flødesovs, som jeg fik 5 til 6 gange, og jeg elskede det.
Det er bestemt ikke den rigtige opskrift, jeg bruger, for den fik jeg aldrig, så jeg efterligner, så godt jeg kan, og broccolien har jeg selv tilsat.
1 glas hvidvin, 1 blomkål, 1 broccoli, 1/2 l piskefløde, 1/2 l minimælk, 2 grønsagsbouillonterninger og peber efter behov.
Hæld vinen op i et glas, og nyd det mens du laver maden.
Blomkål og broccoli renses i koldt vand og plukkes i buketter. Læg dem i et ovnfast fad, og hæld fløde og mælk over. Tilsæt bouillonterningerne og peber efter behov. Retten skal stå i ovnen i 1 time og 15 minutter på 200 grader, og rør rundt hver 15 minutter. Kan evt jævnes lidt.
Server den i det ovnfaste fad, og komplimenter den med frisk pasta og quornfilet.
God appetit og god weekend.
/Janni
Ingen kommentarer endnu