Broccoligratin
Jeg er den eneste i min familie, som synes, at gratin smager fabelagtigt, og derfor får jeg det ikke særligt ofte. Den er ellers nem at lave, og kan laves med alt godt fra køleskabet, alt efter hvad du er til. Om alting er, så nyder jeg i hvert fald, når jeg får serveret gratin.
Til 4 personer
- 750 g broccoli
- 3 dl. minimælk
- 2 dl. hvedemel
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 50 g smør
- 5 æg
- Salt & peber
- Sesamfrø
Pisk mælk og mel i en gryde og tilsæt bouillonterningerne. Varm op og tilsæt smør og lad det småkoge i 3 minutter. Tag gryden af varmen og rør æggene i et af gangen. Bland broccolibuketterne i og smag til med krydderier. Hæld sesamfrø ovenpå.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
Håndfuld 1 + 2 – Broccoli.
Håndfuld 3 – Æg.
Håndfuld 4 – Hvedemel.
Fedt – Smør & sesamfrø.
Mælkeprodukt: Minimælk.
Smagsforstærkere: Salt, grønsagsbouillon & peber.
/Janni
Ingen kommentarer endnu