Broccolifrikadeller
Jeg elsker grønsagsfrikadeller i alle afskygninger. De er nemme og hurtige at lave, og du kan bruge de grønsager, dit køleskab lige byder på. Jeg er vild med grønne grønsager, især broccoli. Så derfor sørger jeg altid for, at vi har broccoli i køleskabet.
Til 2 personer
2 æg
1 helt broccoli
1 løg
5 spsk mel
2 teske salt
1 knivspids peber
3 spsk solsikkekerner
6 basilikumblade
2 spsk smør
- Hak broccoli og løg i en foodprocessor.
- Rør æggene godt ud i de hakkede grønsager.
- Tilsæt mel, salt og peber, og rør det grundigt.
- Lad massen stå 10 til 15 minutter, så den kan samle sig.
- Form frikadellerne, og kom solsikkekerner på overfladen.
- Steg dem derefter på panden i smør på middel varme.
- Steg dem i ca. 10 minutter på hver side.
- De skal være faste og gyldne, når de er færdige.
- Pynt til sidst med basilikum.
Serveres evt. med en skive brød til.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Broccoli & løg
Håndfuld 3 – Æg
Håndfuld 4 – Mel
Fedt – Smør & solsikkekerner
Smagsforstærkere: Salt, peber og basilikum
/Janni
Ingen kommentarer endnu