Sneet inde af Sarah Morgan

Nye juletraditioner

Hver andet år holder vi jul med min familie, og den anden jul holder vi på Fyn hos min svigerfamilie. Aftenen trækker ofte ud, og lidt mere hos familien på Fyn, da der ikke er andre børn end vores. Luca og Matti synes, at dagen er frygtelig lang, og når gaverne bliver pakket ud sent på aftenen, er de bagefter trætte, og har ikke energi til at nyde dem. Så derfor har vi tænkt juledagen igennem, og lavet om i traditionerne.

Vi er altid mætte, når vi har indtaget julemaden, og der er ikke meget plads til risalamande. Så der trækker vi ofte tiden med opvask og oprydning.

En anden ting er julesangene. Vi ved ikke, hvilke sange vi skal synge, eller hvor mange. Med begge familier synger vi den ene julesang efter den anden, som ingen kan synge alligevel, da vi ikke kan teksten, og det er faktisk også lidt umuligt at læse teksten, mens man går rundt om træet.

I år har vi holdt jul hjemme med Lars, mormor & Per, og har lavet lidt om på traditionerne for, at underholde børnene indtil spændingen kunne udløses.

  • Kl.12.00 køre på kirkegården.
  • kl.14.00 spise risalamande.
  • kl.14.30 spille pakkespil.
  • kl.15.30 begynde på aftensmaden / se Star Wars
  • kl.18.00 spise aftensmad.
  • kl.19.00 danse om juletræ.
  • kl.20.00 hygge, spille og nyde gaverne.

Vi startede med at køre på kirkegården for, at give min far en øl.

Da vi kom tilbage, spiste vi risalamande, da ingen kan spise dessert efter en omgang julemad. Bagefter spillede vi pakkespil, og vi havde købt rigtig mange pakker for at trække tiden.

Så spiste vi aftensmad.

Og til sidst dansede vi om juletræet.

Vi valgte alle en sang, som vi skulle synge. 3 børnesange, 1 engelsk julesang og 3 voksensange. Den ene voksensang kunne vi overhovedet ikke synge alligevel, men børnesangene kunne alle synge. Det var helt perfekt, at alle valgte en sang.

Matti delte pakker ud, og da alle havde pakket deres gaver op, var der tid til hygge, slik og drinks, og vi spillede Krypteret. Et nyt spil hvor kortene er krypteret. Når man læser den uforståelige sætning højt, vil den sande betydning blive afsløret.

Det blev en skøn dag, hvor børnene fik tiden til at gå, og tilmed kunne nyde deres gaver, da de havde pakket dem op. Vi havde en dejlig aften med masser af hygge, pakker og lækkert mad.

Glædelig jul.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneet inde af Sarah Morgan