Majbøger

Stop madspild – pizza af madrester

Der er ikke meget Sensekost over aftenens mad i dag, men til gengæld har vi ingen madspild. Vi har haft venner til brunch, og havde en del mad i overskud. Fx. 2 x 1/2 franskbrød som vi spiser yderst sjældent. Det ville være lidt ærgerligt, at smide dem ud, så tænkte, at de kunne blive pizzabund. Og fra selvsamme brunch var der også cocktailpølser og peberfrugt. I køleskabet havde vi en rest af kødsovs og lidt ananas. Så det eneste vi manglede var, tomatsovs, ost og champignon.

Luca lavede maden, og det var ret nemt for hende.

Ingredienser

1 Franskbrød

1 dåse flåede tomater

Ananas

Cheddarost

Cocktailpølser

Champignon

Kødsovs

Peberfrugt

Oregano

  • Skær skorpen af franskbrødet, og fyld en bradepande.
  • Blend de flåede tomater, og smør brødet med sovsen.
  • Put små klumper kødsovs på køddelen.
  • Split cocktailpølserne og fordel dem mellem kødklumperne.
  • På grønsagsdelen deles ananas, champignon og peberfrugt ud over.
  • Tilføj til sidst cheddarost og oregano.
  • Tænd ovnen på 175 grader, og lad det stå til osten er smeltet.

Vi smider yderst sjældent mad ud. Vi gemmer alle rester, også selvom der kun er meget lidt. Nogle søndage finder vi så forskellige små rester i fryseren, som vi tilbereder, og så får vi hver sin ret, hvilket er nemt. Vi slipper så for at stå i køkkenet i nogle timer.

Normalt ville jeg aldrig blogge om kødretter, men da min mand og mine børn jo spiser kød, og jeg synes, det var en ret genial måde, at få brugt alle resterne på, var dette lige en undtagelse. Det smagte virkelig godt, og store som små nød måltidet.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Majbøger