Sparkling Hair and Body Mist fra Rituals

Antikaos af Johan Ottosen

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Johan Ottosen//

Dette er 3. og sidste bog i Mirrin Bank-triologien. Bogen hører til den tunge side af vægten. Den er nemlig på 650 sider. Det bliver spændende at vende tilbage, og få svar på de sidste løse ender. Og så håber jeg, at konspirationsteorierne fortsætter.

Kurt Østergaard sidder i et fly på vej til Tel Aviv. Han er i besiddelse af et vigtigt dokument, som han skal have afkodet. Men midt ude i ørkenen styrter flyet ned, da en elektromagnetisk puls rammer flyet. Nu skal Kurt så bare finde ud af, hvordan kan kommer helskindet derfra.

Imens sidder Præsidenten i Det Hvide Hus, og er klar til at beordre modangreb på Iran. Hans Udenrigsminister Laura Emily Marshall sidder hos Mirrin Bank i København. Hun og teamet i Mirrin Bank ved, at det ikke er Iran, som er problemet, men den religiøse organisation The Church. En sekt med mere end 100 millioner medlemmer, og en skyggehær der har infiltreret det meste af verden. Men på grund af den elektromagnetiske puls er det meste af verdens elektronik lammet, og Marshall kan ikke få kontakt til præsidenten for, at fortælle hvad der virkelig foregår.

Det afsluttende bind i Mirrin Bank-trilogien, er uden tvivl lige så hæsblæsende, som de 2 første bøger i serien. Jeg har det dog stadig lidt svært ved at følge med i det store persongalleri, men jeg begynder så småt at få flere personer på plads både deres tilhørsforhold og deres jobtitel.

Den røde tråd begynder også at vise sig. Kulten The Church har en mission om at lægge verden ned for at opnå et religiøst mål, og det er Mirrin Banks vigtigste opgave, at få det scenarie stoppet, koste hvad det koste vil. Og selvom jeg hepper på teamet i Mirrin Bank, bliver det pludselig svært, for hvem kan man egentligt stole på. The Church har infiltreret folk fra politiet, Mirrin Bank, højtstående embedsfolk og mange andre, og i hele verden. Bedst som man stoler på folk gennem historien, kan skyggen pludselig vise sit grimme ansigt. Det bliver mere og mere spændende at gætte eller læse, hvem der er forræder, som historien skrider frem.

Scenen hvor Birgitte Holm skal stikke en kanyle i halsen på sin datter, var virkelig voldsom at læse. Jeg ville holde mig for både ørene og øjnene, og var et kort øjeblik i tvivl om, hvordan jeg skulle komme videre med læsningen. Det har jeg sjældent oplevet, men efter jeg lige havde holdt en lille pause, kunne læsningen fortsætte. Det er vildt, hvor meget sådan en historie kan krybe ind under huden.

Vi kender det jo fra den virkelige verden, men tænk at det kan lykkes nogle mennesker at hjernevaske andre i en sådan grad, at de er villige til at opgive deres liv for det. Deres dyrebare liv. Og ofte med noget fuldstændigt urealistisk. Det er så vild en tanke, men ikke desto mindre sandt.

Et andet realistisk scenarie i historien er lammelsen af al elektronik. Vi er så afhængige af elektronik på alle niveauer, og et sådant angreb vil få uoverskuelige konsekvenser med massiv ødelæggelse af infrastrukturen og mange døde. Det tør jeg slet ikke tænke på.

Der er mange interessante emner med i bogen, og der er masser af diskussionsstof, og derfor kunne denne trilogi også egne sig godt som læseklubsmateriale.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Antikaos af Johan Ottosen ♥♥♥♥♥

Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sparkling Hair and Body Mist fra Rituals