First Flatotel International i Benalmádena - Spanien

Skinnecykler i Allingåbro

Jeg har de sidste par år tænkt, at det kunne være en sjov idé at prøve skinnecykler. I fredags lykkedes det os endelig at prøve. Vi kørte til Den gamle station i Allingåbro, og lejede 2 skinnecykler. Vores første valg var Romalt, men der var der ikke flere til udlejning den dag.

Den nedlagte banestrækning går mellem Allingåbro og Romalt i alt 16 km. Man behøver ikke at cykle hele ruten. Der er flere steder, hvor man kan vende cyklen og cykle retur til startstedet.

Der er 6 rastepladser på ruten. Nogle steder kan man købe mad og drikke, og alle steder må man gerne selv medbringe madpakker.

Man bestemmer selv farten på cyklen, og man kan også skiftes til at cykle. Men i starten fik vi hurtigt et par unge mennesker til, at ligge helt oppe i nakken af os. Så vi holdt ind til siden og lod dem komme forbi.

De 6 rastepladser:

  1. Djursland for fuld Damp – Den gamle station i Allingåbro.

Start station. Her kan købes is, kaffe og andre kolde drikkevarer. Man kan også spise sin madpakke her ved de opstillede bord bænkesæt på den gamle togperron. Herfra er der 16 km til Romalt og ca. 2 timers cykling.

2. Floes Holdeplads

Her findes der bord bænkesæt og udsigt til fjorden. Ca. 5 km. og 1/2 times cykling fra Allingåbro.

3. Pavillon i Uggelhuse

Ca. 7 km. og 1 times cykling. Her er rastepladsen lidt større, og der er også et festivaltoilet.

4. Randers Fjord Feriecenter – Café Kærbo.

Det blev vores pause og vendepunkt. Ca. 8 km og 1 times cykling. Den største rasteplads på turen. Her kan der købes mad, drikke, is, kaffe og slik. Der er pæne toiletter, legeplads, udsigtsplads, beachvolley, store græsarealer og bare hygge.

5. Romaltparken – Kolonihave

Her kan man nyde Romaltparken og købe grill-mad, is og drikkevarer i den lille kiosk. Ca. 15 km og 2 timers cykling.

6. Udlejningsvogn i Romalt – ved Aktivitetsområdet Romalt Bakker

Der kan købes is og drikkevarer. Der findes gode toiletter, og man kan spise ved deres bord bænkesæt. 16 km. og ca. 2 timers cykling.

Vi havde en skøn tur. Jens og Matti cyklede sammen, og skiftedes til at cykle. Jeg cyklede med Luca, som gerne ville cykle hele vejen, hvilket gav en øm krop dagen efter. Det var hyggeligt og afslappende at cykle mellem marker og igennem krat og skov.

Cyklerne larmer meget mod skinnerne, så vi skulle råbe, når vi skulle snakke sammen. Der er kun et spor at cykle på, og reglerne er som følgende. Når du kommer fra Allingåbro, må du bare cykle derudad, men når du vender om og cykler retur, er det dig der skal fjerne din cykel fra skinnerne og lade de andre komme forbi. Det var lidt hårdt at rykke rundt på de skinnecykler, men med tiden fandt vi nemmere og nemmere måder at gøre det på, uden at løfte hele cyklen.

Vi var på tur i ca. 2,5 time, og havde købt en aftenbillet.

Adresser til skinnecykling:

  • Allingåbro: Hovedgaden 4 – 8961 Allingåbro
  • Romalt: Kristrup Engvej 14 – 8960 Randers SØ

Det er helt sikket en tur, vi kunne finde på at tage igen.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

First Flatotel International i Benalmádena - Spanien