Ostesnorrer

Den magiske boghandel – Tilly og bogvandrerne af Anna James

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Harper Collins//

Der er 3 grunde til, at jeg har valgt denne bog. Den første er, at min kollega Anna har anbefalet den mange gange, fordi hun synes, at det er en skøn fortælling. Og mund til mund anbefalingen er bare det mest kraftfulde marketingværktøj, når det kommer til bøger. Den anden er, at jeg har et særligt sted i mit hjerte til smukke bookcovers, og sidst men ikke mindst foregår historien mit yndlingssted, nemlig i en boghandel.

Tilly er 11 år, og bor hos sine bedsteforældre, fordi hendes far er død, og hendes mor forsvandt kort efter hun blev født. Bedsteforældrene ejer boghandlen Pages & Co i London, som de bor ovenpå, og ligesom resten af familien elsker Tilly at fordybe sig i bøgerne, og flygte ind i sine yndlingshistorier.

En dag i Boghandlen møder Tilly pigerne Anne & Alice. De minder hende, om nogen hun kender, og pludselig går det op for hende, at det er Anne fra Grønnebakken og Alice fra Eventyrland. De er nemlig trådt ud af siderne og ind i virkeligheden.

Tillys bedsteforældre fortæller hende, at hvis man elsker bøger, og har en god fantasi, kan man blive bogvandrer, altså rejse rundt i bøgerne man elsker. De har ikke fortalt Tilly om bogvandringen før, da det er svært at forstå, hvis man ikke selv har prøvet det. Og det var jo ikke givet, at Tilly ville blive en, der kunne bogvanderer.

Gennem den magiske bogvandring begiver Tilly sig ud på eventyr sammen med Anne & Alice, og ikke mindst hendes gode ven Oskar. De møder mange forskellige fiktive personer i den eventyrlige verden, og mens de er i det ukendte land, søger de også efter svar på sandheden om Tillys mors forsvinden. For hvorfor kom hun aldrig hjem igen?

Bogen har en meget smuk forside, og er den hyggeligste, drømmende og mest fantastiske børnebog. Der er fine illustrationer på siderne med skiftende skrifttyper, som gør læseoplevelsen perfekt og fuldendt.

Boghandlen pages & Co er beskrevet så fantastisk, og som bogelsker ville jeg elske at besøge den. Den lyder både drømmende, hyggelig og helt utrolig spændende. Jeg forestiller mig et sted, hvor der er stille og ro, så man kan sidde i en lille krog mellem alle bøgerne, og fordybe sig i historierne, med en lille kop the og et stykke kage fra Boghandlens egen konditor Jack. Og måske få en lille snak med en fiktiv person fra sin yndlingshistorie. Det ville da være helt vidunderligt.

Jeg er vild med konceptet, at mens jeg læser en bog, bliver jeg også inviteret med i andre kendte historier som Skatteøen, Stolthed & Fordom, En lille prinsesse med flere. Når man elsker historierne, og tager på eventyr, er det en kæmpe bonus, når andre historier dukker op undervejs.

Tilly er den skønne og kloge pige, der følger sin nysgerrighed. Og jeg elsker, at hun i så ung en alder elsker alt ved litteraturen, og har evnen til at leve historierne fuldt ud. Tillys ven Oskar er også bogvandrer, men ordblind, og det er ikke noget problem, for han nyder historierne lige så meget som de andre.

Jeg er vild med universet, hemmelighederne og mysterierne. Historien minder os om, hvor fantastisk det er at læse bøger, og hvor skønt det er, at leve sig ind i historierne og leve andres liv. Og når du har læst denne bog færdig, vil du helt sikkert glæde dig til at læse 2´eren, ligesom jeg.

Jeg vil anbefalde bogen til piger, som læser meget, så de kender nogle af karaktererne fra andre bøger. Fra 11 år.

Den magiske boghandel – Tilly og bogvandrerne af Anna James ♥♥♥♥♥

/Janni

2 kommentarer

 • Spændende. Hvilken aldersklasse vurderer du bogen til at være? jeg har en datter på 8 og en søn på 5, og vi læser os p.t. gennem Astrid Lindgren til godnathistorie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lidtbedrelivdk

   Hej.

   Anbefalingerne siger 10 år, men jeg vil sige 11-12 år. Jeg er ved at lave et indlæg om læsning til 12 årige, og her anbefaler jeg den.
   Jeg tror, at der er flere passager, som er for svære at forstå, når dine børn kun er 5 og 8 år. De flyver lidt rundt i forskellige verdener, og man skal holde tungen lige i munden, for at følge med. Men det kommer jo an på, hvor meget du læser for dem, hvor svære bøgerne er, og om de forstår dem. Hvis de er gode og garvede lyttere, kan de måske godt følge med.
   Min søn er 8 år, og han ville helt sikkert ikke forstå ret meget.

   Håber du har fået svar på dit spørgsmål.

   Hilsen Janni

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ostesnorrer