En enlig Lærke af Louise Roholte

3 bøger du skal læse på grund af forsiden

Jeg er fascineret af flotte bøger, og bliver draget på lang afstand af de smukke forsider. En bog der skiller sig ud i mængden, har flotte farver og måske effekter, samt en pæn og overskuelig opsætningen. I disse 3 udvalgte bøger, forsvinder jeg ind i forsiden med personer. Og når jeg læser en god bog, forsvinder jeg også ind i historien, så det optimale for mig er, når det allerede starter på forsiden. Ikke nok med at bøgerne har smukke forsider, så er det også skønne og fantastiske historier, du finder bagved. God læselyst.

Den franske fotograf af Natasha Lester

Det her var så blændende og fantastisk en historie. Jeg er normalt ikke til krigshistorier, men jeg var fanget fra de første sider, og slugte den så hurtigt, at jeg helt mistede pusten. Den var gribende og uforudsigelig, på den mest fantastiske måde. Men den var også både trist og sørgelig. Hele vejen igennem historien, bliver hovederne holdt højt af de selvstændige og frie kvinder.

Handlingen er bestemt ikke forudsigelig, når hovedtemaet er skæbne. Flere gange bliver der taget overraskende beslutninger, der forandrer den historie, jeg lige havde forestillet mig. Først giftemålet som er helt hen i vejret, så graviditeten og senere mødet.

Jeg var vild med de 2 kvinders historier, der til tider var barsk. De var begge spændende, seje og fandenivoldske. Selvom deres historier foregik med 60 år mellemrum, lignede de hinanden på en prik, på deres væremåde. Jeg kunne godt lide, at bogen veksler mellem dengang og nu, og gav fortællingen mening for hvert kapitel.

Jeg nød historien om det lille slot i Frankring. Om livet dér, både dengang og nu. Om den vidunderlige mad, og ikke mindst scenen hvor Jessica May bliver foreviget i Hitlers badekar.

Og hvad synes du egenligt om forsiden? Jeg synes, at den er så smuk, og vidner om en spændende beretning. Var det et stort billede på et lærred, måtte det gerne hænge hjemme hos mig.

Det lille bageri på strandpromenaden af Jenny Colgan

Jeg beundrer Polly for hendes mod og trang til at flytte til en anden by for, at starte forfra. Hun flytter ind i et faldefærdigt hus, og har ikke noget job. Alligevel er hun meget positiv, finder hurtigt nye venner og et job. Hun får også en nedtur, men holder ud, og hun kommer til at elske det.

Faktisk blev jeg lidt irriteret over hendes forelskelse i fiskermanden. For det var absolut ikke han, jeg syntes, hun skulle have. Jeg havde helt klart arbejdet på at få en anden helt fra starten. Men når enden er god, er alting godt.

Jeg er ret vild med forsiden. Den er så smuk, og siger alt om historien. Når man har læst den, kan man genkende hver en lille ting i byen, og Polly der står, og kigger ud over byen, som den tilflytter hun er. Det er sjældent, at forsider tiltrækker mig så meget, og fortæller så meget om historien.

Jeg er meget begejstret for denne bog. Det er en af de læseoplevelser, der er så hyggelige, at man aldrig håber den ender. Og det værste ved disse bøger er, at det er svært, at blive fanget af næste bog i bunken, fordi tankerne og hyggen bliver siddende i kroppen. Det er den bedste og skønneste følelse, og så bliver læseoplevelsen bare ikke bedre. Eller det skulle da lige være pga. de opskrifter på brød, som er bag i bogen.

Den magiske boghandel – Tilly og bogvandrerne af Anna James

Bogen har en meget smuk forside, og er den hyggeligste, drømmende og mest fantastiske børnebog. Der er fine illustrationer på siderne med skiftende skrifttyper, som gør læseoplevelsen perfekt og fuldendt.

Boghandlen pages & Co er beskrevet så fantastisk, og som bogelsker ville jeg elske at besøge den. Den lyder både drømmende, hyggelig og helt utrolig spændende. Jeg forestiller mig et sted, hvor der er stille og ro, så man kan sidde i en lille krog mellem alle bøgerne, og fordybe sig i historierne, med en lille kop the og et stykke kage fra Boghandlens egen konditor Jack. Og måske få en lille snak med en fiktiv person fra sin yndlingshistorie. Det ville da være helt vidunderligt.

Jeg er vild med konceptet, at mens jeg læser en bog, bliver jeg også inviteret med i andre kendte historier som Skatteøen, Stolthed & Fordom, En lille prinsesse med flere. Når man elsker historierne, og tager på eventyr, er det en kæmpe bonus, når andre historier dukker op undervejs.

Tilly er den skønne og kloge pige, der følger sin nysgerrighed. Og jeg elsker, at hun i så ung en alder elsker alt ved litteraturen, og har evnen til at leve historierne fuldt ud. Tillys ven Oskar er også bogvandrer, men ordblind, og det er ikke noget problem, for han nyder historierne lige så meget som de andre.

Jeg er vild med universet, hemmelighederne og mysterierne. Historien minder os om, hvor fantastisk det er at læse bøger, og hvor skønt det er, at leve sig ind i historierne og leve andres liv. Og når du har læst denne bog færdig, vil du helt sikkert glæde dig til at læse 2´eren, ligesom jeg.

Jeg vil anbefalde bogen til piger, som læser meget, så de kender nogle af karaktererne fra andre bøger. Fra 11 år.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En enlig Lærke af Louise Roholte