Ostesnorrer

Det her er et kæmpe hit hos vores børn. De spiser dem til kyllingespyd, og jeg får squash rösti til. Ostesnurrerne skal hæve i lang tid, men ellers er de nemme at lave.
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl A38
- 1 spsk sirup
- 1 æg
- 375 g hvedemel
- 1/2 dl olivenolie
- 1 tsk salt
Fyld
- 150 g cheddarost
- 2 spsk olivenolie
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1 æg piskes til pensling
Smuldr gæren ud i en skål med mælk og rør sammen, til den er opløst. Rør så A38, olie, sirup, salt og æg, og rør det godt sammen til det er en lind dej. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt til sidst dejen, til den er lækker og blød. Kom dejen i en skål med et rent og fugtigt klæde over og sæt den til hævning på køkkenbordet i 2 timer.
Drys mel på bordet og rul dejen ud til en stor firkant.
Rør olivenolie, salt og peber sammen, og pensl det på dejen. Drys revet cheddarost over og vend derefter den ene halvdel af dejen over den anden.
Skær lange strimler og sno dem, og lav en løs knude. Sæt ostesnurrerne på en bageplade og lad dem hæve i 45 minutter på køkkenbordet, dækket med et rent og fugtigt klæde.
Pensl dem med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 18 minutter.
/Janni
Ingen kommentarer endnu