5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i juli

Danmarks Jernbanemuseum i Odense

Mange aktiviteter sommeren over er med i regeringens sommerpakke, og giver derfor 50 % i rabat på entrébilletten. Danmarks Jernbanemuseum er et af dem, og stedet hvor du får et lille gensyn med Olsen Banden og deres sporvogn.

Inde på perronen er der 21 spor med 21 forskellige sporvogne. Jernbanehistoriens lokomotiver viser udviklingen i vognene fra 3. klasses bænke i passagervogne til dobbeltdækkervogne, godsvogne og damplokomotiver.

Jeg har aldrig set en dobbeltdækker sporvogn før. Har du?

Der er en fin udstilling om Interrail, som for mange har været et fantastisk eventyr. Drømmenes kupé fortæller om danskernes togrejser sydpå. Jeg har aldrig selv været på Interrail.

Vi fik også en lille tur i Veterantoget med fuld damp. Turen varede 10 minutter.

Det bedste ved det hele er, at der er masser af aktiviteter for mindre børn. Legeplads udendørs med trælokomotiv og vandtårn med rutchebaner. Minitog man kan få en tur i, og en børnebanegård indendørs på balkonen ved caféen.

En anden udstilling er færgeudstillingen, som viser jernbanefærgerne der blev brugt til at anlægge jernbaner i hele Danmark. Og på balkonen kan du se jernbanens udvikling i malerier, effekter, billeder og en modelsamling.

Det var en overraskende god oplevelse både inde og ude. Det var spændende at følge udviklingen i sporvognene, som både var flotte og velholdte. Rekvisitter som kufferter, vogne til bagage og dukker som ligner togfører, rejsende eller togkonduktører gjorde hele oplevelsen levende.

Museet er bestemt et besøg værd.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i juli