Træningsplan for august

Toner i natten af Jojo Moyes

Jojo Moyes skriver helt fantastisk. Jeg har indtil videre læst fem af hendes bøger, og jeg elsker hendes måde at skrive på. Jeg bliver altid indfanget i hendes net, og vil helst ikke forlade det igen. Forhåbentlig bliver dette endnu en skøn læseoplevelse.

Isabel er første violinist, og prioriterer sit job frem for familien. Hendes mand og barnepige passer huset og børnene, mens hun udlever sin drøm. En dag dør manden i en bilulykke, og Isabel finder ud af, at han har tømt deres konto. Hun bliver nød til at sige sit job op, fyre barnepigen og sælge huset.

Helt tilfældigt dør en fjern slægtning, og Isabel er eneste arving til et faldefærdigt hus på landet langt væk fra London. Hun bruger sine sidste penge på at sætte huset i stand, og den nye nabo Matt er meget behjælpelig. Det er ikke kun huset, der er en stor opgave for Isabel. Alt imens hun arbejder med sin egen sorg, er hendes søn stoppet med at snakke, efter faderen er død, og datteren er sur over flytningen, og så synes hun, at Isabel prioriterer violinen frem for sine børn. Og iøvrigt har den meget behjælpelige Matt sine egne planer med det spanske hus.

Min nye favoritgenre er hyggelig læsning, og det er lige hvad denne bog er.

Først var jeg ret irriteret på Isabel. Tænk at man som forældre prioriterer sit erhverv frem for sine børn. Det kan jeg slet ikke forstå. Men som tiden går, må jeg alligevel tage hatten at for hende. Hun bliver til dels selvforsynende, laver selv lidt på huset og tager et job, som hun hader. Hun gør faktisk alt dette for børnenes skyld, og hvor er det skøn at læse.

Jeg elskede også at læse beskrivelserne af det spanske hus ved skoven og vandet. Selvom huset var faldefærdigt, lyd det så idyllisk, og jeg ser hele tiden for mig, hvordan huset står helt færdigt, og hvem der bygger det, men så tager historien lige en ny drejning.

Endnu engang er jeg blevet mindet om, hvor fantastisk Jojo Moyes skriver, og hvor begejstret jeg er for hende. Det er romantik, men på en afdæmpet måde. Altid alvorlige emner, men også meget livsbekræftende. Faktisk ender bogen som de andre bøger jeg har læst af hende, lidt ulykkeligt men på den gode måde, hvis man kan sige det.

Toner i natten af Jojo Moyes fra Cicero ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningsplan for august