Stå på hænder

Du går ikke alene af Mari Jungstedt

‘Du går ikke alene’, af Mari Jungstedt er 11. bog i serien om kriminalkommisær Anders Knutas og kollegaen vicekriminalkommisær Karin Jacobsson.

Serien foregår på Gotland, og igennem alle bøgerne er jeg kommet til at elske Gotland. Mari Jungstedt beskriver øen som et fantastisk sted. Faktisk så meget at jeg drømmer om at komme der på ferie engang.

Det gode ved serier er, at det er nemt at følge med fra starten, da persongalleriet allerede er kendt. Mange gange også stedet eller området hvor historierne foregår. Derfor glæder jeg mig altid til at læse videre på en serie.

Emma og Johan er flyttet til Stockholm, og det eneste vi hører til dem i denne bog, er en telefonsamtale, Knutas har med Johan. 

jungstedt1

Treårig Vilma forsvinder, mens moderen til pigen er på arbejde i frisørsalonen. Det eneste der ligger tilbage i græsset, er et par små hvide sko. Bagefter har ingen hørt eller set skyggen af barnet, som iøvrigt har epilepsi.

Knutas er sygemeldt, og arbejder på halv tid, efter han har fået en depression. Den er blevet udløst af to begivenheder. Den ene er skilsmissen fra Line, og den anden er sagen på Gran Canarie, hvor han jagtede en dobbeltmorder og hendes børn i døden i en stejl kløft. Imens har Karin overtaget roret på stationen.

Inden for en uge forsvinder nummer to barn, og politiet er på bar bund. Forsvinder der flere børn, og hvor gemmer morderen sig?

Alt imens de skrækkelige hændelser er Karin og Anders blevet forelskede, og prøver i hemmelighed at udforske forelskelsen. Det har jo ligget og luret lige under overfladen i de sidste par bøger, og endelig sker der noget.

Sidst men ikke mindst sker der mærkelige ting hos Knutas. Han ved ikke om nogle holder øje med ham, eller han er ved at blive skør.

jungstedt

Bogen er let at læse, og sproget er flydende. Jeg hygger mig altid med Mari Jungstedts krimier, og elsker at komme ind i hverdagen på Gotland. Bogen har også en grum og uhyggelig stemning, som en rigtig krimi skal have.

Endnu en skøn læseoplevelse som jeg varmt kan anbefale.

Du går ikke alene af Mari Jungstedt ♥♥♥♥♥

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Blogloyyyvin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stå på hænder