7 steder at opleve i Andalusien

Sort perle af Liza Marklund

Nu skal man jo ikke dømme en bog på dens forsiden, men i dette tilfælde er det så fint, at jeg begynder at drømme mig væk. Jeg elsker smukke forsider, der giver mig lyst til at læse og eje bogen. Liza Marklund har skrevet første bog i en ny serie.

Kiona bor i det sydlige Stillehav på Cookøerne, og lever af at dykke efter perler. Når hun har tid, læser hun, og drømmer om at rejse langt væk. Lige indtil en nat hvor en orkan kaster en stor sejlbåd ind på revet, med en bevidstløs svensk mand. Kiona og hendes mor passer og plejer patienten, så han kan komme sig efter ulykken. Det tager måneder, og Kiona får i mellemtiden et forhold til ham samt 2 børn. Med tiden bliver han en del af befolkningen på øen, og bidrager med at lave regnskab for de fleste beboere.

Pludselig en dag kommer der nogle mystiske mænd til øen, og tager svenskeren med sig. Han lader ikke hører fra sig igen. Kiona kan ikke leve med uvisheden, om hvad der er sket, og efterlader børnene hos sine forældre, og rejser ud i verden for at finde ham, selv om hende familie er imod det. Derefter bliver ingenting som før.

Hvor var jeg altså bare begejstret for denne bog. Det er (efter min mening) den bedste bog, Liza Marklund har skrevet. Jeg havde ikke lyst til at læse den færdig, både fordi den var spændende, men også fordi jeg frygtede slutningen. Jeg blev alligevel færdig, og det var både forløsende, men også trist.

Jeg var helt betaget af alle Kionas oplevelser, betragtninger og overvejelser på rejsen. Også selvom det var dramatisk sådan at forlade børnene og resten af familien. Men det tjente selvfølgelig et formål.

Jeg kunne godt lide, hvor handlekraftig Kiona var. Hvordan hun tog affære, da hun kom sig efter overfaldet. Og hvordan hun rejse verden rundt for at finde Erik. Det var spændende at læse, hvor meget hun egentligt kunne finde hoved og hale i omkring hele mysteriet.

Handlingen var bestemt ikke forudsigelig. Jeg blev overrasket mange gange, og godt nok skete der vilde ting mange gange, men at Kiona endte på øen, kunne jeg næsten ikke bære.

Jeg er nu dødsens nysgerrig efter at vide mere om Kionas børn. Om de også bliver perledykkere, og hvordan det ellers går. Og Kiona. Formår hun at leve i fred og ro og vende tilbage til sine kendte vante omgivelser?

Sort perle af Liza Marklund fra Rosinante & Co ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 steder at opleve i Andalusien