Træningsplan uge 29

Stjålne liv af Helle Vincentz

‘Stjålne liv’ er første bog i en ny krimiserie. Det er ret positivt i sig selv, da mange krimiserier i dag er ret lange. Så hvis man vil have en krimi, og den skal være ny, køber man ikke nummer 7 i en serie, fordi den er ny. Man køber heller ikke nummer 1, for den er for ‘gammel’.

Jeg har valgt denne bog, fordi min mor har læst ‘Den afrikanske jomfru’, og hun synes, at den var fantastisk. Jeg følger også Helle Vincentz på de sociale medier, og synes godt om hende. Så derfor var det blevet hendes tur til at komme med på ferie.

En skræmmende og meget realistisk bog. Mange mennesker vil desværre gå langt, for er rede deres omdømme og tjene mange penge, selvom det er ulovligt. Både i virkeligheden, men også i denne bog.

hv

Sofie Munk arbejder hos fertilitetsklinikken MereLiv. Venneberg som er Sofies chef, vil mødes med Sofie i al hemmelighed. Det viser sig, at der er forsvundet befrugtede æg fra deres beholdere. Efter som Sofie før har arbejdet med at rette op på interne problemer, vil han gerne have, at hun skal opklare sagen i dyb diskretion.

Mik er særlig rådgiver for justitsminister Christian Tolstrup. Ministeren har haft et år med mange øretæver, og nu mener Mik, at det blakkede image skal byttes ud med et bedre. Det skal ske igennem en aktuel sag om rugemorindustrien i Indien. Det vil ramme danskerne lige i hjertet, mener Mik, men Tolstrup er ikke lige så begejstret.

En morgen bliver Venneberg fundet død på kontoret. Politiet betrager det som et mistænkeligt dødsfald. Sofie arbejder videre med sagen, og er mere forhippet på at opklare den nu. Da hun ikke vil fortælle hendes kollegaer, hvad hun arbejder med, bliver hun fyret fra MereLiv, heldigvis er der hjælp at hente hos venindens kæreste svenskeren Carl-Johan. Han er privat efterforsker og meget hemmelighedsfuld omkring hans egen sager. Alligevel tilbyder han kontor og hjælp til Sofie, så hun kan fortsætte efterforskningen.

Mik er venner med Sofies storebror. Hvad de ikke ved er, at de arbejder med samme sag, men har fat i hver sin ende. Nogle bliver truet på livet, og andre vil gøre alt for at skjule fortiden.

cykel

Skøn bog som du selvfølgelig skal læse. Den er let-læselig, og persongalleriet er tilpas. Man bliver stille og roligt suget ind i bogen, og siderne vender sig selv. Jeg nyder tempoet, og måden bogen er skrevet på. Det hele er perfekt.

Universet omkring fertilitetsklinikken MereLiv fanger mig hurtigt, og jeg er vild med Sofie Munk. Hun er intelligent, dygtig og stærk. Helle Vincentz skriver om et samfundsproblem, som i dag er meget stort. Efter hvad jeg ved, får hvert 3. par i dag hjælp til at få børn (inklusiv mig). Så mon ikke at befrugtede æg er i lige så høj kurs i virkeligheden som i bogen.

Jeg glæder mig til at lærer Sofie Munk bedre at kende. Jeg er helt sikker på, at vi bliver bedste venner.

Stjålne liv af Helle Vincentz fra Peoples Press ♥♥♥♥♥

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Blogloyyyvin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningsplan uge 29