Aprilbøger

Søster min af Helle Vincentz

Jeg har læst alle bøger af Helle Vincentz. Hun skriver på en måde, der er så virkelig, og om emner der er så aktuelle. Dette er 2. bog i serien om Sofie Munk. Hun er en benhård kvinde, der sørger for at finde svar, koste hvad det koste vil.

Antropologen Sofie Munk har lige fået nyt job. Hun arbejder nu som privat efterforsker for sin venindes kæreste. Sofies første opgave er at finde frem til den medarbejder hos et medicinalfirma, som sender ulovlige dokumenter til Lægemiddelstyrelsen i forbindelse med godkendelsen af en ny pille mod depression. Direktøren fra medicinalfirmaet vil gerne følge reglerne, og ønsker derfor Sofies hjælp.

Sofie er en hård dame, og klør på med arme og ben. Hun interviewer medarbejdere, undersøger dokumenter og kommer ud i mange grene af medicinalbranchen. Sagen er kringlet, og Sofie søger hjælp hos en gammel ven. Det går langsomt op for Sofie, at en medarbejder hos NomoDep Pharma har gjort sig mange anstrengelser, for at bane vejen for pillens succes, hvilket ikke helt sker på lovlig vis.

Jeg elsker Sofie. Virkelig. Sådan som hun formår at handle og udføre sit arbejde på, til trods for at hun bliver udfordret, og møder modstand hele tiden. Hun er virkelig en sej kvinde, der tør at gå hele vejen.

Hele historien om medicinalindustrien virker meget troværdig. Hvilket har været spændende at læse om. Helle Vincentz forstår som altid at gøre sin historie realistisk og tankevækkende, ved at tage nogle aktuelle emner op, som er meget vigtige.

Temaet om depression synes jeg var ret interessant. Man kunne levende forestille sig, hvordan det ville være at have sygdommen, og ikke mindst hvordan det også påvirker familien. Det virker som om, forfatteren har gennemresearchet emnet nøje, og ved hvad der gemmer sig bag det tunge sind.

Jeg kunne også ret godt lide, at bogen slutter på et lavpunkt i Sofies liv, derfra hvor det kun kan gå opad og fremad. Og det forestiller jeg mig bestemt også, at det gør. Det var en fin og åben måde at runde af på, i stedet for den lykkelig slutning.

Søster min af Helle Vincentz fra Peoples Press ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aprilbøger