10 idéer til 1000 timer udenfor #1

Kærlighedens skygger af Diane Chamberlain

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Cicero//

Diane Chamberlain har udgivet 27 bøger, og er oversat til 20 sprog. Hun er bestseller forfatter, og er kendt for sit talent til at skabe indlevelse og realistiske personer. Diane er vild med bogklubber, og tilbyder 20 minutters skype møder med grupper, der har valgt at diskutere hendes bøger. Det er jeg ret vild med.

North Carolina 1965

Ellie Hockley bor med sin familie i Round Hill. Forældrenes fremtidsforventninger til Ellie er høje. Hun skal have sig en rigtig uddannelse, og en forlovet der har et godt job. Og så skal hun selvfølgelig arbejde i sin fars forretning hver sommer, indtil hun er færdig med sine studier. På universitetet tilbringer hun sin tid sammen med sin bedste veninde og deres kærester. De hygger sig meget, og alt virker perfekt.

Denne sommer har Ellie nye planer. Hun drømmer kun om at arbejde i borgerrettighedsbevægelsen, der forbedre leveforholdene og rettighederne for de farvede. Ellie har i flere år haft en følelse af skam i kroppen, som hun ikke kan komme af med, og ikke har fortalt til nogen. Hun vil gerne råde bod på den skam, og derfor giver det mening for hende, at arbejde for borgerrettighedsbevægelsen, men hendes forældre vil ikke tillade det, og hun kommer hurtigt til at mærke folks fordomme, om den beslutning hun allerede har taget.

North Carolina 2010

Kayla Carters mand er død under en ulykke, mens han var ved at ombygge deres drømmehus. De havde fundet den perfekte grund i Round Hill, og havde sammen tegnet deres nye hjem, hvor de skulle bo med deres datter. Men pludselig har planerne ændret sig for Kayla og datteren. Mens de bor ved Kaylas far, og huset bygges færdigt, opsøges Kayla af en mystisk kvinde, der advarer hende mod at flytte ind i det nye hus. Efter dette møde opstår der flere mystiske ting omkring huset, og Kayla begynder langsomt at kradse lidt i byens skræmmende historie.

Begge kvinder må finde sandheden, selvom de ikke ved, hvad den bringer, og om de kan håndtere dem.

Frygtelig barsk og grusom historie om racisme, raceadskillelse og Ku Klux Klan.

Historien i 1965 om Ellie Hockley er virkelig interessant og spændende. Der skal godt nok mod og viljestyrke til, at være hvid pige og vælge livet i borgerrettighedsbevægelsen. Hun er udsat på alle måder, da det ikke er velset at omgåes farvede mennesker eller kæmpe for dem. Hun er genstand for uro flere gange, men slipper heldigvis med livet i behold. Hendes familie tager også afstand fra hende, for hvad vil deres omgangskreds ikke tænke. Hun er virkelig en sej ung dame, der kæmper for det hun tror på, og hun går all in.

Tænk at racisme er så stort på dette tidspunkt, at Ellie’s familie væmmes ved hendes handlinger, og vil gøre hvad som helst for, at hun ikke arbejder for borgerrettighedsbevægelsen. På denne tid beskyttede man ikke sin familie eller elskede dem over alt på jorden. Hvis man bare tænkte på at støtte op og hjælpe farvede personer, var løbet faktisk kørt. Sorte mænd og hvide kvinder måtte ikke komme i nærheden af hinanden. Blot mistanke herom kunne antænde så meget vrede blandt hvide, at den sorte mand risikerede sit liv. Det er så frygteligt og ufatteligt at tænke på.

Jeg bliver også lige nød til at nævne Ellie’s mor. Jeg har næsten ingen ord for, hvad jeg syntes om hende. Eller jov det har jeg faktisk, mage til usympatisk, egoistisk og koldhjertet kvinde skal man lede længe efter. Føj hvor er hun modbydelig.

Jeg føler med Kayla. Det er hjerteskærende, det hun har været igennem på grund af sin mands død. Hun var gift med sin drømmemand, de købte et hus, på den perfekte grund, og da de begge var arkitekter, tegnede og byggede de deres drømmehus. Ved et uheld omkommer Kayla’s mand, og hun står nu tilbage med deres fælles store drømmehus og deres datter, og ved ikke om hun har lyst til at bo der, uden sin mand. Jeg forstår til fulde hendes bekymring, og ikke nok med det, så syntes alle omkring hende åbenbart at huset og grunden altid har været omgivet af uhygge og ulykker. Kayla er en stærk ung kvinde, og da hun beslutter sig for, at hun vil kunne lide huset, og ikke være bange for noget, er det sådan det bliver.

De to kvinders møde er omgivet af mystik, især for Kayla. For det virker til, at Ellie ved en masse om husets historie, og ikke mindst Kayla’s far, men den viden kommer ikke af sig selv, så Kayla gør alt for at opklare husets historie, om ikke mindst forbindelsen mellem Ellie og hendes egen far.

Fantastisk bog hvor spændingen stiger hele tiden.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Kærlighedens skygger af Diane Chamberlain ♥♥♥♥♥♥

Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 idéer til 1000 timer udenfor #1