Oktobermål

Skyggedalen af Viveca Sten

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Alpha//

Dette er 2. bog i serien om mordene i Åre. Første bog var også mit første bekendskab med Viveca Sten, og et godt et af slagsene, blev det. Politikommisær Hanna Ahlander er en finurlig og vidunderlig person at følge, og jeg glæder mig til et gensyn, og opleve hvilke løjer hun finder på denne gang.

Vi er tilbage i Åre, hvor efterforskerne Hanna Ahlander og Daniel Lindskog er på en ny sag. Liget af en mishandlet mand er blevet fundet i sneen i udkanten af byen. Han er en kendt skiløber i området, og en vellidt mand som folk kan lide.

Den unge kvinde Rebecka lever og ånder for frikirken, hvor hun også er blevet gift med prædikanten. Hun drømmer om at tjene gud og sin mand og få nogle børn. Hun er meget trofast overfor kirken og ikke mindst sin mand, men bliver mere og mere isoleret i sin iver efter at gøre det rigtige. Da hun begynder at føle sig presset, og måske er i livsfare, har hun ingen at betro sig til, og ved ikke hvor hun skal søge hjælp.

Hanna og Daniel er på bar bund. Men jo længere de graver og kommer ned i sagen, jo mere kompliceret bliver efterforskningen, og pludselig handler det om liv eller død, og det kan ikke gå hurtigt nok.

 

Jeg elsker at læse om vinterfulde snelandskaber. Vi har alt for lidt sne i Danmark efter min mening, så drømmen om hvide landskaber, sneen der knirker under fødderne, ski, pister og dejligt varmt tøj er vidunderligt at drømme om, og ikke mindst en tur til Åre i snevejr.

Hanna er stadig den finurlige type, der elsker sit job og nyder livet i Åre med sine nye bekendskaber. Hendes temperament stiger, når hun fornemmer, at mænd bruger deres styrke og magt voldeligt overfor kvinder, og et par gange får hun også sat et par mænd på plads. Hun våger tit halsen, og tager alene på opdagelse, hvilket kan være meget farligt. Hun ved, at hun får skæld ud, men vil hellere tilgives end at have tilladelse. Jeg er vild med Hanna og hendes fandenivoldske personlighed.

Daniel er en skøn fyr. Han er meget glad for sin kæreste og lille datter. Han gør alt for at komme hjem til dem i god tid, så de kan få lidt kvalitetstid sammen, men det er svært, når en sag skal opklares. Han har konstant dårlig samvittighed, og utilfredsheden hos kæresten er stor, når det ikke lykkedes. Hvilket faktisk irriterer mig lidt. Hun har jo fundet sig en politimand/drabsefterforsker og ved, at opklaringen af en sag kræver meget tid. Så i stedet for alt det drama, ser jeg hellere, at han eller hun gør noget ved sagen, om det skal være det ene eller andet, ved jeg ikke, men de må da gøre noget.

Rebecka er vokset op i frikirken, og lever efter guds ord. Som 18 årig bliver hun gift væk til den noget ældre assisterende prædikant Ole, hvilket giver hende prestige, og gør hendes forældre meget stolte. Hun er selv meget lykkelig over giftemålet med den flotte mand, og gør alt for at rette til som den perfekte præstefrue og tjene gud. Hendes højeste ønske er at få børn, men som tiden går, og der ingen børn kommer, ændrer Oles syn på Rebecka sig langsomt, og det skal hun komme til at mærke på egen krop.

Jeg får sådan lyst til at ruske lidt op i den godtroende Rebecka, så hun kan vågne op, og se hvad der foregår. Jeg synes, at det er vildt, at nogle mennesker kan hjernevaske andre i en sådan grad, at det kommer så langt ud, at der skal psykisk og fysisk vold til, for at får dem til at indse, at noget ikke er, som det skal være. Og heldigvis ender det også med, at Rebecka begynder at tvivle på sin tro til gud.

Historien er fyldt med spænding, sne og uhygge, og passer perfekt til at læse på denne årstid.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Skyggedalen af Viveca Sten ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oktobermål