Forfatterpostkort fra Helle Vincentz

Ærø – Søfolk, frihed og velsmag af Kristine Skytte Glue & Bjørg Dalheim

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Muusmann//

Sidste sommer skulle vi have besøgt Ærø, men blev forhindret. Nu er det snart sommer igen, og vi ønsker stadig at komme afsted. Bogen her fortæller alt om Ærø, har smukke billeder, og er fyldt med inspiration til en dejlig og oplevelsesrig tur i sommerlandet.

Bogen er opdelt i årstider, og indenfor hver årstid er den yderlige opdelt, i alt hvad der foregår i denne tid på øen. Øboerne samles om traditionerne i byerne, på stranden og på vandet.

Man bliver introduceret til øen, befolkningen, udviklingen på øen, arkitekturen, historien og meget mere, som hver især har sit eget kapitel, og ikke mindst de skønne øboere.

Ærø tiltrækker mange forskellige mennesker. Nogle er opvokset på øen, har været ude at rejse og taget en uddannelse, for så at vende tilbage til øen igen. Andre kommer for stilheden og naturen. Nogle er fra udlandet, og nogle udlever deres drøm, for at få balance i livet, og lever bæredygtighed både personligt og klimamæssigt.

Der findes et hav af muligheder på øen. Tag på kunsthøjskole, spis italiensk, blive gift, eller tag i Danmarks mindste biograf. Der produceres mange spændende ting som fx. whisky, øl, kiwier og lakridskonfekt. Steder bliver bygget om, og her findes specialister i skønhed, i ro og i samværets glæde.

Bogen er den perfekte rejsebog, hvis du skal besøge Ærø. Jeg elsker stemningen i teksten og de flotte billeder. Man fornemmer, hvordan hele øens befolkning støtter op om hinanden, og søger for, at erhvervslivet kan køre rundt. Nogle Ærøfolk er medejere i flere forskellige virksomheder, da de ikke ønsker at lukke nogle forretninger, men i stedet for tilføje vækst. Jeg får en fornemmelse af, at alle kender hinanden, hvilket sikkert også er årsagen til, at der ikke er nogen kriminalitet på øen.

Jeg er også imponeret over, at der faktisk sker noget på Ærø året rundt. Det kan være alt fra julemarkedet, til påske på strandende (påsken er den mest besøgte tid på året), frøbyttedag, jazzfestival og meget mere.

Bogen er overskuelig og fyldt med smukke farvefotos. Den er opdelt i mindre afsnit, som kan bruges til at få et hurtigt overblik. Yderligere findes der opskrifter på forskellige madretter og skønhedsprodukter, som bliver lavet rundt omkring på øen.

Efter at have læst bogen Ud af slumreland af Mikkel Mosen, skulle vi have besøgt Ærø sidst sommer, da han havde beskrevet øen så hyggelig og skøn, at jeg bare måtte afsted. De dage vi havde planlagt, at skulle rejse, var der ikke plads på færgen. Nu hvor jeg har fået mere viden om Ærø, er der ingen tvivl om, at vi skal holde lidt ferie på øen på et tidspunkt. Måske til sommer, måske senere. Og mens jeg har læst bogen, har jeg noteret alle de steder, vi skal besøge, og de steder vi kan overnatte og ikke mindst spise.

Det ville dog have været perfekt, hvis bogen havde et mindre format, så den ville være nemmere at have med på tur, når man skal opleve Ærø.

Ærø – Søfolk, frihed og velsmag af Kristine Skytte Glue & Bjørg Dalheim ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forfatterpostkort fra Helle Vincentz