5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i februar

Ud af slumreland af Mikkel Mosen

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Montagne//

Denne bog lyder spændende. Hvem drømmer ikke om de frie tøjler fra ungdommen, i hvert fald for en kort stund. Det gør hovedpersonen i denne bog, men mon ikke det får konsekvenser for ham? Jeg glæder mig til at læse den.

Eik og hans kone er stået af storbyens hamsterhjul og flyttet til Ærø. Her arbejder konen som selvstændig, og Eik har job hos Øens turistbureau, samtidig med at han er den, der er mest sammen med børnene.

Inderst inde drømmer Eik om en karriere som forfatter, og skriver lidt i fritiden, hvilket ikke rigtig munder ud i noget konstruktivt. Drømmen lurer i underbevidstheden, og da hans rebelske og frisindede gamle gymnasieven Jasper dukker op, begynder drømmen at tage form. Eik er så fascineret af Jaspers frie livsstil, – druk, damer og lækker sportsvogn, at han sætter sig for at genopdage ungdommens forsømte værdier og drømme. Han overtaler konen, og får lov til at holde en måneds ferie fra familielivet, og tager med Jasper på roadtrip, for at skrive en bog.

Det bliver på mange måder en klassisk dannelsesrejse med ungdommens kæmpe appetit på at prøve alt, og helt uden evne til at skærme af eller passe på sig selv.

Det var lidt af en sanseoplevelse for mig at læse denne bog. For imens jeg læste, følte jeg en stor appetit på livet, og de mange oplevelser der findes, og ikke mindst et besøg på Ærø. En rutchebanetur tilbage til ungdommen og til alt det der foregik, da man var ung og single, og havde livet og verden foran sine fødder.

Det var jo som at være der selv. Beskrivelsen af Ærø var vidunderlig af fordybe sig i. Slow living, man har tid til at snakke med naboerne, vennerne eller en man møder på gaden. Tid til at nyde og lytte til naturen og hinanden, lege i strandkanten og besøge ishuset. Ingen stress og jag, bare sænk paraderne, og ta en dyb indånding. Det var helt vidunderligt, og derfor er Ærø nu på min Bucket list.

Til tider blev jeg faktisk lidt irriteret på hovedpersonen. Han har en familie med kone og to børn, og alligevel synes han, at det er på sin plads at melde sig ud 1 måned eller mere, for at realisere sig selv. Det finder jeg faktisk lidt usmageligt, og dog. For jeg mener jo heller ikke, at man skal sidde på hinanden, men give plads. Og kan denne realisering gøre noget for både en selv og det fastkørte, måske lidt kedelige forhold, så stemmer jeg helt klart for denne løsning, fremfor en træls skilsmisse. I øvrigt skal alle gode historier jo også have en person med, man ikke fatter sympati for hele tiden:).

Bogen er fyldt med musiske og litterære referencer, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Jeg får en følelse af, at jeg læser om personer jeg allerede kender, og det giver mig en endnu bedre læseoplevelse. Der er også mange gode emner i bogen, og de sad allesammen lige i skabet.

Jeg kunne ret godt lide, at bogen sluttede hvor den gjorde, for derfra kunne det da kun gå opad og fremad. Og det forestillede jeg mig så eller også, at det gjorde. Det var en rigtig fin afslutning, jeg slet ikke havde set komme.

Ud af slumreland af Mikkel Mosen fra montagne ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i februar