Vegetarisk julemad
Julen indebærer mange traditioner, og den skal helst være, som jeg erindrer, at den var i min barndom. Både julesangene, julepynten og især julemaden.
Hvert år til jul bliver jeg spurgt om, hvad jeg spiser juleaften, når jeg er vegetar. Og det er jo ganske enkelt. Jeg spiser næsten det samme som de andre gæster. Min menu er altid den samme, og ser således ud. Salaten er kommet til de senere år, men den lækre paté har været med lige så længe, jeg kan huske.
- Julesalat
- Champignonspaté. Se her.
- Brunede kartofler
- Hvide kartofler
- Rødkål
- Franske kartofler
- Ris a la mande
Til 4 personer
6 dl rødkål
1 løg
2 æbler
50 g blandede nødder
Appelsinsaft
Dressing
1 tsk sennep
2 spsk vand
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk sukker
2 spsk olie
2 knsp salt
2 knsp peber
Bland alle ingredienserne til salaten, undtagen de blandede nødder, i en skål. Opløs sennep i vandet i en lille skål. Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen, og bland det hele, inden den hældes over salaten. Drys nødderne over ved servering.
Opskriften på champignonspatén finder du i starten af indlægget.
Glædelig bagjul.
/Janni
Ingen kommentarer endnu