6 Netflix serier jeg er vild med.

Vegetarisk curry af Nahid Hassan

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Turbine//

Indien er kendt for deres fantastiske køkken. Når jeg tænker på indisk mad, ser jeg ord som farver, dufte, krydderier, smag og sanser, hvilket også er det, jeg forbinder denne kogebog med.

Den kommende opskrift er fra kogebogen, og findes på s. 112 – Squash vadji. Jeg har dog lavet lidt om, og det er den, jeg har skrevet her. Den er rigtig lækker, og jeg kunne godt forestille mig, at den bliv mere lækker, hvis den blev serveret med flere andre små retter.

Til 2 personer

 • 1 squash, fint strimlet
 • 1/2 tsk. chili
 • 1/2 tsk. koriander
 • 1/2 tsk. spidskommen
 • 1/2 tsk. sennep
 • 1/2 tsk. peber
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 løg, fint snittet
 • 2 dl vand
 • Olie til stegning

Læg krydderierne klar på et fad. Opvarm en wok med olie, og svits løg ved høj varme i 3 minutter. Tilsæt krydderier og sennep, og steg i yderligere 1 minut. Rør til sidst squashen i, og steg i 1 minut under omrøring. Tilsæt en smule vand, hvis krydderierne begynder at brænde på.

Tilsæt 2 dl vand, og steg videre ved høj varme under konstant omrøring i 4 til 5 minutter, til det meste af vandet er kogt ind. Smag til med ekstra salt.

Serveres med en masse andre små retter eller til ris.

Alle retterne er lavet fra bunden, og derfor er ingredienslisten også lang ved mange af opskrifterne. Er du kendt i det indiske køkken, kender du sikkert mange af krydderierne og råvarerne. Jeg elsker indisk mad, men er ikke kendt i det, og derfor faldt jeg ofte over ord, jeg ikke var bekendt med.

Opskrifterne virker nemme at gå til, og retterne tager forholdsvis kort tid at lave.

Denne kogebog har det smukkeste omslag, og er fyldt med utrolig flotte billeder i så dragende farver, at man bliver helt betaget. Retterne ser også meget indbydende ud, og er rettet til efter vores nordiske smagsløg. Endnu en flot lille finesse ved bogen er, at siderne sidder 1 cm længere inde ind omslaget, hvilket også er med til at gøre kogebogen lidt mere lækker end gennemsnittet.

De næste opskrifter jeg vil prøve at lave er…

 • Kartoffelpakora side 48
 • Linsekofta side 71
 • Roti side 123

Vegetarisk curry af Nahid Hassan fra Turbine ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 Netflix serier jeg er vild med.