Bagte gulerødder med rucola og feta

Selfies af Jussi Adler-Olsen

Jeg er meget begejstret, når der kommer en ny bog, i en serie jeg elsker. Allerede fra 1. linje er det nemt at følge med, da man i forvejen kender universet og hovedpersonerne. Selfies er nummer 7 i serien, og bogen er tilegnet Rose. Mit hjerte banker for Carl, Assad og Rose. Tre vidt forskellige personligheder hvis samarbejde er helt i top. Jeg elsker Assads brug af det danske ordsprog, og hans sammenligninger med kameler. Jeg elsker Carls sure væsen, som langsomt bløder lidt op gennem serien. Og så elsker jeg skrøbelige Rose og hendes fandenivoldskhed.

img_8838

img_8826

3 unge og smukke kvinder som lever i sus og dus, underligt nok på kontanthjælp, er blevet for meget for en meget uligevægtig person. De tænker kun på sig selv, og vil gøre ALT for at blive realitystjerner. Og denne uligevægtige person har fået en ny agenda, nemlig at gøre det af med pigerne en efter en.

Sagerne vælter ind i kælderen hos afdeling Q, da en dugfrisk sag pludselig dukker op, og på alle måder minder om et uopklaret mord som er 12 år gammel. Samtidig kæmper Carl Mørk for afdelingens overlevelse, og han har mere end nogensinde brug for Roses knivskarpe overblik. Desværre er Rose sygemeldt. Hendes fortid spøger, og hun bliver trukket længere og længere ned i mørket.

Carl, Assad og Gorden arbejder i døgndrift på deres sager, og ikke mindst på at finde frem til hvad der egenligt skete i Roses barndom.

Det var til tider en følsom og bevægende krimi. Karakterene har udviklet sig siden sidst. Carl er blevet rørstrømsk, Assad har fået nok at Carls rettelser, og Rose var helt nede i den sort kælder. Bogen var denne gang lidt mere alvorlig. Der var flere sager, der skulle opklares på samme tid, og de kredsede alle om det samme, og sluttede i en højere enhed.

Bogen sluttede selvfølgelig med en cliffhanger, så jeg må vente spændt på næste bog. Jeg glæder mig til at lære Assad bedre at kende. Han har nemlig været den mest mystiske person for mig igennem hele serien.

Fantastisk serie. Har du ikke læst den endnu, må du se at komme igang.

Bonus info:

  1. En Jurist fra Københavns socialforvaltning fortalte Jussi om sagen, og hun mente, at han skulle skrive om den. Det er nu sket, og resultatet er Selfies.
  2. Rose er en af Jussis yndlingskarakter. Han har ikke mødt hende i virkeligheden, men han ville gerne.
  3. Afdeling Q 7 handler om Rose. Jeg glæder mig til afdeling Q 8, som kommer til at handle om Assad. Afdeling Q 9 skal handle om Carl, og Q10 bliver finalen.

Selfies af Jussi Adler-Olsen ♥♥♥♥♥♥

/Janni

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte gulerødder med rucola og feta