5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i april

Nærmeste pårørende af Elsebeth Egholm

Jeg elsker lydbøger, og jeg synes, at det er et genialt supplement til læsningen. Når man ikke kan læse hele tiden, fordi to do listen er lang, eller man lige skal holde påskeferie i Lyngby hos bonussønnen, og bilturen tager 4 timer, er det så genialt med lydbøger. Jeg udnytter, så meget tid jeg kan med at lytte til lydbøger.

Nærmeste pårørende er 4. bind i serien om den århusianske journalist Dicte Svendsen. Jeg så tv-serien, før jeg begyndte at læse bøgerne, og jeg kan godt lide, at jeg ved hvordan personerne ser ud, hvem de er, og hvordan de opfører sig. Det er dog ikke alle personer, der stemmer overens, men det er ok, jeg danner mine egne billeder ud fra både serie og bog.

Jeg glæder mig til at komme med på rundtur i Aarhus igen, og opleve byen fra Dictes vinkel.

img_0139

Endnu en kompliceret sag står for døren, da Dicte Svendsen modtager en film med posten, som viser en halshugning af en dansk mand. Filmen er optaget i Danmark, i et sommerhusområde. På uforklarlig vis har Dicte en fornemmelse af, at denne sag har forbindelse til hendes egen fortid, men muligvis også Al Qaeda. Hun starter sin egen efterforskning, og undlader at inddrage politiet i vigtige spor og beviser.

Dicte genoplever sin ungdom som gravid, med et barn hun måtte bortadopterede og en udstødelse af Jehovas Vidner. Hun opsøger faderen til hendes barn, og kollektivet han boede i, da hun tror, at nutidens sag har forbindelser den vej.

Dictes datter Rose er stadig forelsket i sin ekskæreste Aziz og omvendt. De er begyndt at ses i smug, men deres forhold er truet af Azizs forhenværende muslimske venner. Filmen med halshugningen, som formodes at være Al Qaedas værk, gør det ikke nemmere for Aziz og Rose.

img_0135

Jeg elsker Digte Svendsen. Hun er frygtløs, og går efter historien hver eneste gang, som altid er meget dramatisk og voldelig. Hun har en stærk personlighed, men er også sårbar.

Bogen er skrevet i et behageligt sprog, og stille og roligt befinder man sig i Aarhus, som fluen på væggen, når Dicte starter sin efterforskning. Jeg kan godt lide, når jeg kender stedet, historien forgår. På den måde trænger bogen lidt dybere ned under huden. Plottet er rigtig godt, rigtig skrækkeligt, og godt gennemtænkt.

Nærmeste pårørende af Elsebeth Egholm fra Gyldendal lyd ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i april