Februarbøger

Nukaakas kabale af Helle Vincentz

Nukaakas kabale er 3. bog i serien. Jeg frygtede næsten at læse den, da jeg tænkte, at Caroline Kayser ikke kunne klare flere ubehagelige oplevelser. Hun var kørt ned, havde mareridt, og var blevet upopulær hos Dana Oil. Samtidig ligger hendes bror stadig i koma, og lægerne ved ikke, om udfaldet bliver godt eller skidt.

Caroline tager denne gang til Nuuk på Grønland med sin kæreste Stig, for at slappe lidt af, og komme væk fra sit arbejde hos Dana Oil. Stig har et møde med en medarbejder fra Grønlands Råstofdirektorat, da Danmark gerne vil samarbejde med Grønland om minerne og om udvindingen af de sjælne jordarter. Stigs møde bliver aflyst, da den pågældende medarbejder pludselig er blevet dræbt. Han får et nyt møde. Denne gang med chefen for Råstofdirektoratet, som viser sig at være Carolines gamle studiekammerat Nukaaka Nielsen fra jurastudiet.

Caroline mødes med Nukaaka og hendes søn. Nukaaka fortæller om drabet på kollegaen, og de trusselsmails hun har modtaget, om at hun skal droppe samarbejdet med kineserne om udvindingen af Grønlands råstoffer.

Den første mail var kommet for et par måneder siden. Nukaaka havde følt en let kulde i fingrene, da hun læste den, men ikke mere end det. Folk skrev så meget lort. Mailen havde været kort: “Do not continue down this path with the Chinese. You will regret it if you do.” Den næste mail var landet i hendes indbakke for et par uger siden, og den besked havde for alvor gjort fingerne kolde.

Råstofferne er eftertragtede af flere stormagter, og Nukaaka afgør, hvem der skal have licensen. En beslutning der kan få stor betydning for det valgte land.

Pludselig er Nukaakas søn forsvundet, og Caroline er endnu engang hvirvlet ind i mord, løgne og storpolitik.

Selvfølgelig er Caroline Kayser med i intrigerne, men hun bliver ikke i samme grad udsat for ubehagelige oplevelser, som hun blev i de to første bøger, hvilket er helt perfekt, da historien ellers ville have virket utroværdigt på mig. For der må jo være grænser for, hvad et menneske kan holde til.

Flere politiske plots der sidder lige i skabet. Helle Vincentz formår at skrive på en måde, der er så virkeligt. Hun vælger nogle emner, der er meget aktuelle og ret alvorlige i dagens Danmark og verden for den sags skyld. Det er altid en fornøjelse at læse hendes bøger, og som bonus lærer man faktisk noget samtidig.

Det er en fascinerende spændingsroman, der har blik for den groteske detalje, og er voldsomt spændende. Jeg glæder mig til flere bøger fra Helle Vincentz

Læs andre anmeldelser af Helle Vincentz her og her.

Nukaakas kabale af Helle Vincentz ♥♥♥♥♥

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Blogloyyyvin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Februarbøger