5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i oktober

Den afrikanske jomfru af Helle Vincentz

Jeg har længe haft ‘Den afrikanske jomfru’ til at ligge i ‘to read’ stakken. Efter at have læst ‘Stjålne liv’ af samme forfatter var jeg absolut klar til denne bog. Mere perfekt tidspunkt at læse bogen på bliver det ikke, da hele serien lige er blevet genoptrykt.

Helle Vincentz skriver så troværdigt og virkelighedsfuld, at jeg føler mig tilstede i bogen. Hun er så god en fortæller, at jeg føler, at jeg helt præcist ved, hvordan det ser ud i Kenya, hvordan det er at gå i gaderne, og hvad hovedpersonen føler og tænker.

helle-vincentz

Caroline Kayser arbejder for et stort olieselskab i København ved navn Dana Oil, som blandt andet opererer i Kenya. De har modtaget en del breve fra en dame i Kenya. Hun påstår, at hvide mænd voldtager de helt unge lokale piger, og at de hvide mænd kommer fra oliefirmaet.

Dana Oil står overfor en omstrukturering, hvor der vil være fyringer på vejen. De vil gerne have, at Caroline viser sit værd i det sammenhæng, og derfor bliver hun sendt til Kenya for at få styr på tingene, og redde sit firmas omdømme. Løser hun ikke opgaven, bliver hun fyret.

Da Caroline ankommer til kontoret i Kenya, møder hun den usamarbejdsvillige chef John Hansen. Han er kun interesseret i, hvornår hun tager hjem igen. Så i stedet for kommer hun til at samarbejde med souschefen Martin, som tager hende med rundt i slummen i Nairobi.

Hun møder en del modstand og trusler, og tiden er pludselig knap, da Carolines chef i Danmark frygter for hendes liv. Han har bestilt hendes returbillet hjem, givet hende 48 timer, og kræver at hun sætter sig ombord på det fly. Caroline tager kampen op, og alt kan ske på 48 timer.

Bogen er fyldt med magtspil, korruption, menneskejagt og udnyttelse af lokalbefolkningen i Kenya, og spændingen bliver holdt til det sidste.

Der var virkelig grumme scener i bogen, hvor jeg havde lyst til at holde mig for både øjne og øre, men det var lidt umuligt, hvis jeg ville læse bogen færdig.

Krimien er første bog i en trilogi om den ambitiøse karrierekvinde Caroline Kayser. Jeg skal helt sikkert også læse de 2 andre bøger.

Den afrikanske jomfru af Helle Vincentz ♥♥♥♥♥

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Blogloyyyvin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i oktober