Champignonpaté
Jeg har flere gange serveret denne ret for kødspisere, som alle har været vilde med den. Det ender faktisk altid med, at der ikke er meget tilbage til mig, og jeg kan nærmest spise halvdelen selv, hvis jeg får lov. Jeg spiser den juleaften med rødkål, kartofler og hvad der ellers hører sig til. Den kan spises som tilbehør, på rugbrød eller bare som den er.
80 g havregryn
500 g champignoner
3 løg
1 fed hvidløg
50 g hasselnødder
1 tsk. timian
50 g smør
2 æg
2,5 dl piskefløde
2 tsk salt
peber
Bland grofthakket champignon, løg, hvidløg, hasselnødder og timian. Brun champignonblandingen i gyldent smør i en stor pande. Hæld blandingen i en røreskål.
Tilsæt havregryn, æg, fløde, salt og peber og rør farsen godt sammen.
Fyld den i en smurt form, og bag den uden låg midt i ovnen.
Bages ca. 60 minutter ved 175 grader.
/Janni
Følg mig på Bloglovin
Ingen kommentarer endnu