Skøjtebanen i Viborg - Gratis glæder for børn

Klima sparetips #4

Jeg kommer aldrig til at leve 100% bæredygtigt, da der er flere ting og begivenheder, jeg ikke har lyst til at undvære som eksempelvis gaveræset til jul. Dog begynder bæredygtighed at fylde rigtig meget i mit hoved, og jeg kan sagtens reducere mit forbrug mange steder.

Du kan se Klima sparetips #3 her.

Jeg har lavet et bæredygtigt mål for 2019. Det er ret stort for mig, da jeg elsker at købe nyt og lækkert tøj og sko. Mit mål er, at jeg kun må købe 10 stk nyt tøj og sko (til mig selv) i hele 2019. Det bliver drøn svært, men når jeg kigger i min graderobe, har jeg helt sikkert tøj uanset hvad til de næste 5 til 10 år, og det er jo faktisk ret vildt. Så mon ikke jeg overlever. Det jeg kan komme til at mangle, er stømper, strømpebukser, trusser og bh’er.

Har du et bæredygtigt mål for 2019?

  1. Lav selv til og fra gavemærker. Vi har masse af papir, bånd og garnrester liggende, som nemt kan bruges.
  2. Køb vaskbare rondeller i økologisk bomuld i stedet for at bruge engangs vatrondeller. Intet spild og intet affald. 
  3. Vælg emballage i glas i stedet for plastikemballage. Glas regnes for at være en uudtømmelig ressource, hvor plastik laves af råolie, og er en begrænset ressource.
  4. Lav altid madplan. Så undgår du madspild.
  5. Nedsæt dit tøjforbrug. Tøjindustrien er en stor klimasynder. Der bruges mange ressourcer på fremstilling af materialer, transport, maskiner, plastikemballage osv. Man kan evt købe secondhand tøj eller bytte, låne eller arve.
  6. Hav altid koldt vand i køleskabet. Så undgår du at lade vandet løbe, før du får koldt vand.
  7. Undgå madspild – spis rester én gang om ugen. Der bruges mange miljøbelastede ressourcer på  at producere mad.
  8. Økologisk bambus, hør, hamp og bomuld er gode tøjmaterialer, der belaster miljøet mindre, hvis man skal købe nyt tøj.
  9. Skift alt engangsudstyr ud med genanvendelige og langtidsholdbare alternativer i naturmaterialer.
  10. Giv oplevelser som gaver i stedet for materielle ting.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skøjtebanen i Viborg - Gratis glæder for børn