Hop ind og ud i håndstand & Træningsplan uge 34

Ternet Ninja af Anders Matthesen

Jeg er begyndt at sælge en del eksemplar af denne bog i butikken. Derfor bliver jeg selvfølgelig nød til at læse den. Tre af mine kollegaer har allerede læst den, og de synes, at den er fantastisk. Jeg har fået en del referater, så jeg glæder mig.

Aske bor med sin mor, stedfar og stedbror. Han er bestemt ikke på bølgelængde med sin stedfamilie, og det er helt sikkert gengældt. Han går i 7. klasse, og er vild med Jessica, men hun ved knap nok, hvem han er. Og så bliver han mobbet af Glenn fra 8. klasse.

Aske holder fødselsdag, og af onkel Stewart får han en ternet ninja, som kommer fra Thailand. Altså en slags dukke i ternet kappe med sorte knap-øjne. Der går ikke lang tid, før den ternet ninja bliver en stor udfordring for Aske, men på sigt også en hjælp som selvfølgelig skal gengældes.

Aldrig har jeg grinet så meget over en bog, vel at mærke en børne/ungdomsbog, som jeg yderst sjældent læser. Der skal alligevel ret meget til for, at jeg griner højlydt, men det er altså sket op til flere gange her. Onkel Stewart er munter og pinlig (altså sjov), og den ternet ninja gør mange pinlige ting, som er hyldende morsomme. Flere gange tænker jeg bare åååhh nej åååhhh nej stakkels stakkels Aske, men på den anden side, er det jo også det, der får mig til at grine igen og igen.

Jeg kan godt lide, at hver gang der er en metafor i bogen, forklarer forfatteren, hvad metaforen faktisk betyder, hvilket gør bogen endnu mere børnevenlig og sjov.

Bogen er fyldt med fine tegninger, og på hver en tegning finder man den ternet ninja, hvis man kigger godt efter, hvilket jeg synes, er en skøn lille detalje. Alle kunne helt sikkert have godt af, at have en ternet ninja med over alt.

Bogen har en lidt voldsom start, altså ca. 2 sider, men det er så også det. Alligevel gør det, at læseren nok lige skal være et par år ældre, en jeg først havde antaget. Jeg kan ikke anbefale nogle bøger, som ligner denne bog, for jeg har aldrig grinet så meget. Så har du ikke læst bogen, bliver du simpelthen bare nød til at læse den.

Jeg vil anbefalde bogen til både piger og drenge, som elsker sjov og pinlighed. Fra 11 år.

Ternet Ninja af Anders Matthesen fra Høst & Søn ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hop ind og ud i håndstand & Træningsplan uge 34