Majbøger

Grevinden af Henriette Rostrup

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Henriette Rostrup//

Jeg har tidligere læst en børnebog af Henriette Rostrup, som min datter var ret vild med, men aldrig en voksenbog. Så dette bliver min første. Henriette er fra København, og har skrevet denne roman baseret på Angelica Pierri, og hendes liv fra opvækst i fattigdom til grevindetitel.

Angelica vokser op hos sine plejeforældre i et af Københavns arbejderkvarterer. Allerede i en ung alder føler hun sig lidt bedre end sine jævnaldrende, og bliver betegnet som både smuk og intelligent. Hun bliver gravid med en ung rigsgreve udenfor ægteskab, der ikke viser særlig interesse for hende. Hun føder i hemmelighed den lille pige, og på samme måde som hun selv blev anbragt i en plejefamilie, sender hun også sin datter væk i pleje, og rejser selv til Jylland for at arbejde som stuepige på en præstegård.

Efterfølgende bringer livet hende ud på rejser rundt i verden. Først til det fattige Cape Town, derefter til en rigmandsvilla i Johannesburg, Grand Hotel i Amalfi, et tuberkulosesanatorium i Schweiz og til sidst til dronningens hof i London.

Da hun fylder 30 år, arver hun et palæ i London og flere millioner danske kroner, hvilket giver hende mulighed for at købe Aldershvile slot ved Bagsværd Sø. Her bor hun med sin datter, lever et liv i velstand, og deltager i de finere selskaber. Hun kæmper hårdt for at opnå alt, hvad hun drømmer om, men spørgsmålet er, om det virkelig gør hende lykkelig.

Historien strækker sig over cirka tre årtier, og vi følger Angelica fra sine unge år, opvokset hos plejeforældrene i arbejderklassen i København, til hun bliver Europas rigeste kvinde og når en moden alder. Hendes liv er fyldt med begivenheder, der tager hende rundt i verden.

Angelica giver sin datter til sine egne plejeforældre, da hun ikke selv har mulighed for at tage sig af hende. Hun tænker konstant på Stella, og efter flere år bliver det endelig muligt for hende at hente datteren hjem, så de kan bo sammen. Det er svært for Stella at tilpasse sig de nye omgivelser, hvilket bekymrer Angelica. Men med tiden bliver det bedre, og de to begynder at hygge sig og grine sammen. Angelica begynder også selv at tage sig af sin datter, og giver nogle gange barnepigen fri, hvilket gør dem begge godt.

Angelicas store kærlighed rettes mod diamantmineejer Adolf Goertz, selvom han ikke gengælder hendes følelser. De bliver dog bedste venner, og deler alt sammen, som et ægtepar ville gøre. De er meget knyttede til hinanden, og det kunne have været det perfekte ægteskab, Angelica drømte om, hvis Adolf havde været interesseret. Desværre sker det aldrig. Det er Adolf, der efterlader hende millionerne samt det engelske palæ, penge som hendes kommende ægtemænd kommer til at nyde godt af.

For Angelica handler livet kun om at blive et kendt ansigt i velhaverkredsene. Hun indgår en kontrakt med rigsgreve Carl Valdemar Sponneck. Han er dybt forgældet, og hun tilbyder ham ægteskab for, at hun kan få hans grevetitel. Udadtil skal de leve som ægtefolk, men indenfor husets 4 vægge, bor de på hvert sit værelse, og har ikke meget med hinanden at gøre. Men hun opnår den grevinde titel, hun drømte om, og han lever i sus og dus. Da dette ægteskab slutter, gifter Angelica sig med den unge rytter William Ewans af adelig herkomst. Endnu en mand med en fin titel. Det viser sig dog hurtigt, at William både lyver om sin titel og sit navn, og er enorm dygtig til at bruge Angelicas penge. Så meget, at hun til sidst må sælge sit palæ i London.

Angelica stræber hele livet efter rigdom og andres accept som en fin og rig dame. Hun bliver Europas rigeste kvinde, men bliver aldrig rigtig lykkelig eller får andres accept. Hun bliver gift tre gange, men ingen af ægteskaberne er lykkelige. Det eneste, der gør hende lykkelig, om man kan kalde det det, er hendes datter Stella og hendes bedste ven Adolf, der dør alt for tidligt. Historien er spændende, men også ret trist. Angelica får alt, hvad hun ønsker, men vejen dertil er trist og ensom.

Jeg elsker at læse historier, der er baseret på virkelige hændelser, og den nye viden er som altid spændende. I øvrigt synes jeg også, at det er en meget smuk forside og en perfekt titel.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Grevinden af Henriette Rostrup ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Majbøger