Urban Hydrating Mist fra Rituals

3 Feelgood romaner til sommerstart

Jeg elsker Feelgood bøger. Historierne er fyldt med hjertevarme, og foregår ofte i de mest vidunderlige omgivelser. Jeg drømme mig ind i bøgernes univers, og ønsker at historierne aldrig stopper. Drømmer du om en sommer på en vingård, eller måske at sælge bøger i Paris, eller bage lækre brød hos en lille bager på en engelsk tidevands ø, så kan du starte din sommerferie her.

Vingården for vilde drømme af Caroline Säfstrand

Feel good romaner kan altså noget, og har du ikke prøvet genren endnu, bliver du nød til at prøve. De emmer af hygge, hjertevarme og ro, i de skønneste omgivelser. Selvfølgelig altid steder hvor man efter endt læsning, gerne vil rejse hen. Persongallerierne spænder vidt, og der kredses ofte om familiehemmeligheder eller svære relationer. Deres historier er altid spændende at læse om, for de lærer nemlig at nyde livet i fulde drag, og denne historie er ingen undtagelse.

Jeg er vild med budskabet om, at venskaber har en helende kraft. Man får både humor, glæde, engagement og nærvær, og derfor er det også vigtigt, at pleje sine venskaber, ligesom sit ægteskab. Her er det venskaber på tværs af alder, og det kan jeg lige forestille mig, at det kan berige tilværelsen på en anderledes og til tider bedre måde. Hvilket det også gør for Erica, Marcus, Johannes og Beatrix, da deres veje krydser hinanden.

Ericas kan ikke slippe sin sorg, og heller ikke tilgive sin kæreste, og derfor har hun svært ved nærhed med ham. Men når hun befinder sig på vingården, omgivet af vinmarker, havet og de nye nære relationer, sker der noget i hende. Hun mærker en heling, og glemmer til tider alt om sorgen. Der er ingen tvivl om, at hun aldrig vil glemme, men der ligger en tilgivelse, og lurer under overfladen.

Sikke et fint twist, der kommer sidst i bogen om Johannes. Igennem bogen fortæller han Erica om sin opvækst. Ting han ikke har fortalt til hverken Marcus eller Beatrix, og Erica tænker til tider, om historierne er sande eller opdigtede. Men da hun til sidst ser broderiet på det lille stykke stof, går det op for hende, hvordan det hele hænger sammen, og det er til stor glæde for Johannes.

Beatrix har den mest fantastiske personlighed, man kan tænke sig. Hun sprudler af liv og energi, og står altid med åbne arme. Hun presser lidt på, så alting sker på den bedste måde. Og er man først blevet venner med hende, har man et varmt og kærligt venskab for livet.

Marcus virker lidt som en enspænder, der ikke uden videre lukker fremmed ind. Han forsøger desperat at redde vingården, men er ved at løbe tør for idéer. Sker der noget ventet og som ikke er godt, er han hurtig til at give andre skylden. Heldigvis bløder han op med tiden, men det kræver noget arbejde.

Vilde drømme, berusende omgivelser og livskvalitet, når det er bedst.

Sommer i Paris af Sarah Morgan fra HarperCollins

Audrey har hele livet skjult for alle, at hendes mor drikker. Hun fortæller løgne til lærerne på skolen, og inviterer kun veninder hjem, hvis hendes mor er ude af huset. Iøvrigt er Audrey også ordblind, og har rigtig svært ved at lave sine lektier uden hjælp. Hun både elsker og hader sin mor, og kæmper dagligt en kamp for, at ingen skal finde ud af, hvad der foregår i hendes hjem. Audrey har derfor svært ved at tro, at andre mennesker vil hende det bedste. Heldigvis lærer hun med tiden, at hun er en skøn og dejlig ung kvinde, som andre finder inspirerende, kærlig og helt uundværlig.

Det er nemt, at komme til at sidde fast hvilket er sket helt ubevidst for Grace. Det er så dejligt at læse, hvordan hun langsomt og roligt træder ud af sin komfortzone. At hun selv rejser til Paris, finder en lejlighed, og opsøger en gammel bekendt helt alene, gør hende så godt. Hun formår at udvide sin komfortzone, bliver mere og mere modig ved at udsætte sig selv for nye oplevelser, meninger og interesser. Hun finder undervejs støtte i venskabet med Audrey, og måske er det nye ikke så skræmmende alligevel.

Venskabet mellem Audrey og Grace er så smukt beskrevet. De har kun kendt hinanden i kort tid, og alligevel har de så meget at give til hinanden. Aldersforskellen betyder intet for dem. De snakker om alt, hvad der hører livet til, som barndom, familie, mænd og sex. De inspirerer hinanden til at tage fat i livet og udfordre det. Ikke lade stå til, men tage kampene. Og kampene er svære og store for dem begge, men de gør det sammen.

En meget smuk fortælling om et venskab der ikke er begrænset af aldersforskellen. Jeg elsker historien, og drømmer mig til Paris i selskab med Audrey og Grace, til franskundervisning i boghandlen.

Det lille bageri på strandpromenaden af Jenny Colgan fra Cicero 

Jeg beundrer Polly for hendes mod og trang til at flytte til en anden by for, at starte forfra. Hun flytter ind i et faldefærdigt hus, og har ikke noget job. Alligevel er hun meget positiv, finder hurtigt nye venner og et job. Hun får også en nedtur, men holder ud, og hun kommer til at elske det.

Faktisk blev jeg lidt irriteret over hendes forelskelse i fiskermanden. For det var absolut ikke ham, jeg syntes, hun skulle have. Jeg havde helt klart arbejdet på at få en anden helt fra starten. Men når enden er god, er alting godt.

Jeg er ret vild med forsiden. Den er så smuk, og siger alt om historien. Når man har læst den, kan man genkende hver en lille ting i byen, og Polly der står, og kigger ud over byen, som den tilflytter hun er. Det er sjældent, at forsider tiltrækker mig så meget, og fortæller så meget om historien.

Jeg er meget begejstret for denne bog. Det er en af de læseoplevelser, der er så hyggelige, at man aldrig håber den ender. Og det værste ved disse bøger er, at det er svært, at blive fanget af næste bog i bunken, fordi tankerne og hyggen bliver siddende i kroppen. Det er den bedste og skønneste følelse, og så bliver læseoplevelsen bare ikke bedre. Eller det skulle da lige være pga. de opskrifter på brød, som er bag i bogen.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Urban Hydrating Mist fra Rituals