Det brændende blad af Katrine Engberg

Forfatterpostkort fra Trine Lykke Loughran

Jeg bringer ‘postkort’ fra forfattere, som jeg synes, skriver fantastiske bøger. De svarer på 6 spørgsmål, jeg stiller. Næste i rækken er forfatter Trine Lykke Loughran, som har skrevet bøgerne I det mørkeste der findes & Det utilgivelige. Hun har været så sød at dele hyggelig viden, om bl.a. Gran Canarie, Emil Thorup og vin. Læs med.

Læs også forfatterpostkort fra Lotte Elmann Wegner, Mikkel MosenHelle Vincentz, Caroline Säfstrand, Anne Thorogood, Trine Appel, Heidi Kølle Andersen Nillou Zoey Johansen.

Hvilken rejsedestination er din yndlings?

Jeg har rejst gennem Europa og Nordafrika i en autocamper. Det var en vild oplevelse, 10 måneder og 22 lande blev det til, og jeg så virkelig mange smukke steder. Alligevel er det ingen af de steder, jeg vil nævne, af den simple årsag, at jeg for mange år siden fandt en lille havneby på Gran Canaria, som jeg er blevet ved med at vende tilbage til. Her skriver jeg, vågner op og ser på havet, gør det samme, inden jeg går i seng om aftenen. Det er ret simpelt, dagene gentager sig bare, men jeg er glad for det simple: solopgang, solnedgang, at se på havet, skrive. Og så har den lille havneby nogle af de bedste restauranter med fantastisk mad og vin, og jeg elsker mad og vin.

Har du nogle særlige talenter?

Da jeg var barn, rejste min mor og jeg om sommeren. I hvert fald, når hun havde råd; hun gjorde sit bedste for at spare sammen i løbet af året, selvom det var svært for hende som enlig mor.

Typisk var det med rygsæk og øhop i Grækenland. Det er mine bedste barndomsminder. En sommer valgte hun i stedet en campingtur til Portugal, fordi busturen derned nærmest var gratis. Det var en skrækkelig tur, men der kom én god ting ud af den, for på campingpladsen boede et omvandrende cirkus og artisterne lærte mig at jonglere med bolde. Jeg ved ikke om det ligefrem er et særligt talent, men jeg har kunne det lige siden.

Hvilken film er den bedste, du har set?

Jeg ser faktisk mest serier og ikke så mange film. Jeg elsker at fordybe mig i karaktererne, i fortællingen, og det kan jeg bedre gøre i en serie. Serier inspirerer mig også i min skriveproces, jeg fascineres af plot og opbygning, hvordan karaktererne handler og udvikler sig. Jeg kunne nævne mange gode serier, såsom Sharp Objects, Mare of Easttown, The affair, men nu spurgte du jo, hvilken film er den bedste, jeg har set, og så må det nok blive Eternal sunshine of the spotless mind. Jeg er altså også ret vild med Lost in translation og når vi er ved Bill Murray, så elsker jeg Groundhog day. Jeg ser den måske en gang om året og griner hver evig eneste gang.

Hvem er din favorit at følge på instagram?

Jeg syntes, at jeg følger mange skønne mennesker og mange forskellige, faktisk. Jeg følger selvfølgelig en del andre forfattere og bogbloggere, men også sådan en som Emil Thorup. Han får mig til at grine og har samtidig noget på hjerte, han er ærlig og reflekteret, det kan jeg virkelig godt lide! Jeg kan også rigtig godt lide at følge Sandie Westh, hun taler og skriver om sorg og alt muligt andet vanvittigt vigtigt.

Har du en guilty pleasure? Hvis ja, hvilken?

Jeg elsker vin. Jeg elsker at drikke vin med venner, men også alene. Der er næsten ikke noget bedre end at sidde med en bog, et glas vin og min sovende kat ved min side. Men jeg betragter det ikke som en guilty pleasure, for jeg elsker det og står ved det.

Er der en ny bog på vej?

Ja, jeg skriver lige nu på min tredje roman.

Tak fordi du havde lyst til at skrive postkortet Trine.
Jeg er ligesom dig også ret vild med Gran Canarie, men drømmer mere om en lang ferie ligesom den 10 måneders rejse, du har været på. Det må have været noget af en oplevelse.
I min tid som butikschef var jeg på et kursus, hvor vi skulle lære at jonglere. Jeg nåede at lære det den dag, men har ikke kunnet det siden. Det er ret svært, så jeg synes helt klart, at det er et talent.
Emil Thorup, ham elsker jeg også. Han er virkelig skøn, og siger tingene lige ud. Jeg følger også med på Livet ifølge Emil og Thomas, det er altså også ret sjovt.
Jeg glæder mig til din næste bog, det bliver så spændende.

Har du læst Trines bøger?

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det brændende blad af Katrine Engberg