Martsbøger

Det brændende blad af Katrine Engberg

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Alpha Forlag//

Kørner og Werner er nu sendt på midlertidig pension, og Katrine Engberg har denne gang skrevet sin egen familiehistorie. Da jeg modtag bogen, var der et håndskrevet brev vedlagt, hvor Katrine Engberg fortæller om, hvordan hun har fået inspiration til historien, og hvorfor hun har skrevet den. Det bliver spændende med en ny historie fra hendes side.

Den unge kvinde Liv Jensen har forladt sit job hos Nordjyllands politi som efterforsker, og er flyttet tilbage til København, hvor hun kommer fra. Her er hun flyttet ind i underetagen i den jødiske Jan Leon og hans voksne datter, den sygemeldte psykolog Hannahs hus. Hannahs bror er død, og de er begge i stor sorg over tabet, og fortvivlet over hvorfor det skete. De prøver at finde årsagen til selvmordet, ved hjælp af noget Daniel har skrevet.

Efter tilbageflytningen til København har Liv startet et privat detektivbureau, hvor hun overvåger potentielle forsikringssvindlere, men faktisk drømmer hun allermest om et job i drabsafdelingen hos Københavns Politi, hvor hendes gode ven og mentor Petter Bohm arbejder. Og så sker det endelig. Petter tilbyder Liv en sag om en kulturjournalist, der blev drabt for 3 år siden. Der findes ingen vidner, og gerningsmanden er stadig på fri fod.

Sagen bringer Liv tilbage til Vestjylland for at lede efter nye spor. Den viser sig hurtigt at være større end først antaget, og trækker tråde til både Livs udlejer og naboen Nima.

Jeg er vild med baggrundsviden, og elsker at få noget bonusinfo, inden jeg starter på en ny bog. For Katrine Engberg er denne historie nemlig personlig. Hendes inspiration til historien kommer fra en politirapport, der fortæller at hendes bedsteforældre flygtede i en fiskebåd over Øresund væk fra Nazisterne i 1943. De flygtede med to små børn, og kvinden var desuden gravid. Barnet i kvindes mave er Katrines far. Desuden er Fiskestemplet på første side i bogen fra Kathrines bedsteforældres guldbryllup. Hendes farmor hed Gelvan, som betyder gedde på jiddish. Det er da fedt bonusinfo ikk!

Hovedpersonen Liv er en fantastisk kvinde. Hun holder sig ikke tilbage, er ligetil, og også en spændende karakter. Liv er nysgerrig på livet og mennesker, og er ikke bange for at træde lige ind i folk. Hun er i øvrigt heller ikke bange for at stille personlige og private spørgsmål. Hun er selvsikker og meget målbevidst, og slipper ikke målet af syne, før det er nået.

Leon og Hannah er naboer til et mekanikerværksted, som ejes af den iranskfødte flygtning Nima. Jeg kommer virkelig til at holde af ham. Han virker så sød. Men verden omkring Nima er lidt småracistisk, i hvert fald når folk ikke kender ham. Og mens jeg læser om ham, bliver jeg helt flov på den danske befolknings vegne over, at der nok er mange mørke tilflyttere, der har det lige som ham. Jeg finder ham både skøn, chamerende og omsorgsfuld, men også sårbar og hungrende efter kærlighed og omsorg.

Persongalleriet er stort, og jeg syntes, at det til tider var lidt svært at følge med. Der var også mange tråde og mysterier undervejs, og personerne krydser hinanden veje flere gange. Trådene rækker tilbage til anden verdenskrig, hvor jøder sejler over Øresund i en fiskebåd, til nutidens kirke, psykiatrisk afdeling og til en journalist der var på færden af en historie, som for alt i verden ikke kan afsløres. Til sidst bliver alt heldigvis samlet på bedste vis, og det lykkedes mig at få styr på næsten det hele, tror jeg.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Det brændende blad af Katrine Engberg ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Martsbøger