I det mørkeste, der findes af Trine Lykke Loughran

Blodkongens datter af Merlin P. Mann

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag & Merlin P. Mann//

Merlin er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole, og har skrevet for LEGO, Disney og Pixar. Han står også bag Taynikmaserien, som er solgt til 13 lande, og er lavet til både film, spil og teater. Rane og det magiske museum tager udgangspunkt i Nationalmuseet og dets genstande. Det er en serie på 3 bøger, hvor denne er første bog.

Rane er på besøg på Nationalmuseet, og hans nysgerrighed leder ham ned i kælderen, hvor han finder en mystisk stav med runer. Mens han mærker på den, starter alarmen på museet. Han er ikke klar over, om det er på grund af ham, for der er også forsvundet et kors fra middelalderen.

Det viser sig, at staven Rane står med, er magisk. Og mens alt raser på museet, får Rane ved et uheld sig selv til at forsvinde, og befinder sig pludselig i middelalderen.

I middelalderen er der borgerkrig mellem de tre kongerivaler Svend, Valdemar og Knud, og Rane bliver hurtigt involveret. Det er farligt for ham, men kongedatteren Gunhild beslutter sig for at hjælpe ham. Det er også hende, at det forsvundne kors tilhører, og det skal findes.

Det går langsomt op for Rane, at hvis han vil hjem igen, er han nød til at passe godt på runestaven og få historien tilbage på plads.

Her får du serveret lidt af danmarkshistorien, mere præcist middelalderhistorien på en spændende og humoristisk måde. Bogen er fyldt med flotte, farverige illustrationer der giver liv til personerne, stederne og de omtalte genstande.

Rane er en 14 årig dreng, der kun interessere sig for PC spil. Hans forældre har ingen penge, og Rane har ingen venner. Turen tilbage til middelalderen ændre Ranes syn på sig selv og livet. Han finder ud af, at han kan vildt meget, han er modig, og han har fået en ven. Alt det som betyder noget, og er vigtigt for en teenager.

Det er ret interessant, at de genstande som bogen handler om, altså korset og runestaven er genstande der findes i virkeligheden på Nationalmuseet. Det får jeg sådan lyst til at se. Det kan give historien et helt nyt perspektiv. Jeg elsker, når jeg først har drømt mig væk i en bog, og så bagefter kan se ting og steder fra historien bagefter. Så føler jeg lidt, at jeg er en del af den.

Jeg kan godt lide, når man får små bidder af danmarkshistorien på denne måde. Det bliver mere interessant, på en mere indbydende måde, og giver lyst til, at finde ud af mere om de 3 konger og Gunhild.

Der findes også undervisningsmateriale, som er lavet i samarbejde med Nationalmuseet.

Jeg vil anbefalde bogen til både piger og drenge, det er interesseret i danmarkshistorie. Højtlæsning fra 8 år.

Blodkongens datter af Merlin P. Mann ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I det mørkeste, der findes af Trine Lykke Loughran