4 vidundere fra Rituals

Indre kamp af Cecilie Vahl

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Cecilie Vahl//

Cecilie fortæller om sin bipolare lidelse, og om hvordan det er at være kvinde i det danske militærsystem. Disse to ting blandet sammen kræver ekstra hårdt arbejde, og vi bliver taget med på forfatterens meget sårbare rejse.

Cecilie Vahl har altid drømt om at gennemføre en militæruddannelse og blive Mariner. Hun melder sig som værnepligtig på Bornholm, og kommer ind. Efter kort tid brister hendes drømme, da hun ser sig nødsaget til at stoppe. Hun får det så dårligt, at det ender ud i et selvmordsforsøg. Heldigvis mislykkedes det, og Cecilie kommer i behandling.

Da hun igen er ovenpå, giver hun det endnu et skud, og melder sig igen hos Marinerne på Bornholm. Det bliver en følelsesmæssig og hård kamp, hvor Cecilie og hendes bipolare lidelse bliver udfordret en del. Det kræver styrke for at nå sit mål, for i Forsvaret bliver man sat på mange psykiske og fysiske prøvelser, og det er om noget vigtigt, at man lærer at kontrollerer sin sygdom.

Cecilie fortæller om sin oplevelse i militæret, og hvordan hun lærer at håndtere sin sygdom under press.

Det er en nøgen og ærlig fortælling, der sætter fokus på bipolare lidelse, og den ensomhed der kan følge med. Jeg får som læser lyst til at snakke til Cecile igennem bogen, for jeg hepper på hende, og sender omsorg og støtte hendes vej. Ordene fortæller på smukkeste vis om det grimme, det smertelige og hele oplevelsen omkring selvmordsforsøget, hvilket gør, at bogen sidder fast i ens krop.

Det er dog ikke kun smerteligt. Cecilie fortæller også, om de venner hun får i forsvaret, og hvordan de støtter hinanden. På trods af sygdommen synes jeg faktisk, at det lyder som et sundt og spændende ophold, og så er der jo også ham fyren, som godt kan lide Cecilie. Ham ville jeg godt have hørt noget mere om, for det lød til at gøre hende godt.

Indre kamp har givet mig indblik og forståelse for de syges verden. Det må være svært, at have en sygdom, som er usynlig for andre, men fylder alt hos en selv. Hvilket minder mig om, hvor taknemmelig jeg skal være over de store og små ting i livet.

Så fin en historie om værenpligt, bipolare lidelse og succes.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Indre kamp af Cecilie Vahl ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 vidundere fra Rituals