Månedsmål i september

3 bøger om seje karrierekvinder

Kan du lide at læse bøger om stærke kvinder og ledelse, så kan jeg anbefale dig at læse disse 3 bøger. De er fyldt med inspiration og tips til at starte egen virksomhed, balancerer livet som mor og forretningskvinde, og livet som leder. Læs med her.

Tænk stort af Maiken Ingvordsen

Bogen er meget inspirerende og fuldkommen, fordi den kommer rundt om alt, hvad man skal vide, inden man springer ud som selvstændig. Nu er jeg ikke iværksætter men leder, og alligevel har jeg fået meget viden, som jeg kan bruge i mit job som butikschef. Jeg er meget optaget af markedsføring og PR. Det interessante som jeg lærte i denne bog var, at hvis man går efter en stor målgruppe, rammer man sjældent plet, da budskabet bliver bredt og udvandet. Går man derimod efter en nichemålgruppe, vil det give en større gevinst. Netværkskapitlet fangede mig også. Jeg har aldrig været god til at netværke, men ser nu mulighederne ved at arbejde meget mere med det emne. Og så er det jo drønvigtigt for forretningen, da alle i ens netværk også er ens potentielle kunder. Bogen byder på en masse spændende og nyttige tips. Så drømmer du om at blive selvstændig, eller bare ønsker inspiration til din nuværende virksomhed, eller dit job som leder, så er denne bog helt sikkert noget for dig.

#Girlboss af Sophia Amoruso

Sophia har en meget anderledes tilgang til det at starte egen virksomhed. Hun har ingen forretningsplan eller investorer, og er registreret som dårlig betaler. Alligevel formår hun at blive succesful. Hun arbejder hårdt, sparer penge sammen, og køber kontant. Virksomheden er stiftet uden gæld. Det er da for vildt! En anderledes management bog hvis man kan kalde den det. Girlboss er til alle kvinder, der vil tage ansvar for deres eget liv. Jeg åd bogen rå. Der var så mange gode fif og detaljer til at være chef eller drive en virksomhed. Hendes budskab går lige ind, og bliver hængende. Den bedste bog om at drive virksomhed jeg nogenside har læst. Og jeg har faktisk læst en del. Så opråb til alle der er en #Girlboss, læs bogen. Den er det hele værd. Et iværksættereventyr er skabt. Netflix sender serien Girlboss, som er en meget løs fortolkning af bogen. Jeg synes, at serien handler mere om Sophias private liv end om at opbygge virksomheden. Men alligevel kunne jeg godt lide den.

Businessmor af Christine Gouchault

Bogen virker komplet, og er meget inspirerende. Den kommer rundt om mange udfordringer og dilemmaer, som en iværksætter kan stå overfor, lige fra det første spadestik, til hjulene er godt kørende. Jeg kunne ret godt lide guiden igennem forberedelsen til en virksomhedsstart. Bogen indeholder relevante øvelser og krav om at tage stilling til mange vigtige ting, men er også oplysende og fyldt med brugbar og relevant viden. Det var spændende at læse de forskellige interviews med de mange selvstændige kvinder. Fortællingerne spænder vidt afhængig af branche og familieform, og dilemmaerne om at give sig selv lov til at knokle i virksomheden, men også om at være sammen med børnene/familien er mange. I den forbindelse blev der også lagt vægt på, hvor vigtigt det er, at man har et bagland, der støtter og bakker op, om det man laver for, at det skal lykkedes. Bogen rummer det hele i tilpas omfang og dybde for mit vedkommende, og de mange interviews giver rigtig god energi.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedsmål i september