Nattens børn af Camilla Läckberg

Tedyrkerens hustru af Dinah Jefferies

//Reklame - Anmeldereksemplar fra People´s//

Forfatteren debuterer med sin første bog på dansk, og i bagagen har hun et hav af gode pladseringer på diverse hitlister i flere lande. Hun blev født i Malaysia, flyttede til England som 9 årig, og mistede sin søn, da han var 14 år. Så hun har om nogen oplevet noget. Jeg er sikker på, at det bliver en skøn læseoplevelse, for bagsideteksten lyder meget lovende.

Gwen er i en alder af 19 år blevet gift med en enkemand, og glæder sig nu til at flytte ind til ham på hans teplantage i Ceylon. Hun glæder sig til livet som kone, og senere til at blive mor. Men da Gwen ankommer til Ceylon, bliver hun ikke hentet som aftalt. I hvert fald ikke af sin mand. Og den første tid i Ceylon bliver heller ikke som hun forventede.

Tiden på plantagen bruger Gwen til at udforske låste døre, gamle kister, en tilgroet grav og hvad hun ellers kan finde, men disse steder er ikke nogle, hendes mand har lyst til at fortælle om. Og Gwen må forblive i det uvisse.

Tiden går, og det begynder at se lysere ud for Gwen, og inden hun ved af det, er hun blevet gravid. Da hun endelig skal føde, er hendes mand på forretningsrejse, og hun bliver udsat for et ultimatum, som hun får svært ved at leve med. For om hun vælger det ene eller det andet, vil det altid være en hemmelighed, der aldrig kan røbes.

Dejlig læseoplevelse, som giver en rar stemning. Selvom den er hjerteskærende, fuld af sorg og tab, så formår den også at være hyggelig og charmerende, og jeg har hygget mig med at læse den. Det er hverken en romantisk kærlighedshistorie, eller en spændingsroman der vender siderne af sig selv, men historien om barnet, syntes jeg, var vanvittig spændende, og det er den, der holder mig klistret til siderne igennem bogen.

Historien om at Gwen føder tvillinger, for derefter at må give det ene barn væk, og så senere indse misforståelsen, og have mistet tiden sammen, som også er ved at rinde ud, var hjerteskærende. At skulle leve med den beslutning og ikke mindst forvirring hver dag, må være uudholdeligt som mor og forældre. Og følge sit barn på sidelinjen, som man selv har valgt at give dårligere vilkår i livet, må æde en op indefra.

Jeg kan godt lide, at Gwen går op i medarbejderne, og gerne vil have, at de har gode vilkår. Hun bliver frarådet at være på venskabelig plan med personalet, da de ellers ikke vil respektere hende, men alligevel hjælper hun en lille pige, der er skadet, selvom hun har stjålet mælk, en mand der er skadet, selvom nogen tror, at han har skadet sig selv, og så tager hun sig godt af barnepigen. Hun laver også aftaler med sin mand, om bedre vilkår for medarbejderne, hvis der er penge til det, da hun tror på, at de sorte fortjener bedre kår i livet.

Forholdet mellem Gwen og hendes mand er skønt at følge med i. I starten virker det ustabilt og fuld af hemmeligheder, men som tiden går, er de gode for hinanden, støtter hinanden i beslutninger og holdninger, hjælper hinanden og bare elsker hinanden. Der er flere gange skjulte hentydninger til utroskab, men det forbliver heldigvis kun hentydninger, og det gør historien endnu bedre.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Tedyrkerens hustru af Dinah Jefferies ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nattens børn af Camilla Läckberg