Karriere med ånd og hjerte af Erick Thürmer & Isabelle Laurés

Sommerkogebog af Timm Vladimir

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Alpha//

Der var vildt varmt, den dag vi prøvede opskrifterne i bogen, og jeg synes ofte, at det er svært at finde den rette mad, når der er varmt, fordi man ikke rigtig har lyst til noget. Men det her er helt sikkert rigtigt sommermad, for det passede perfekt til vejret. Jeg har tilpasset opskrifterne, så de passer til os, og de kommer her nedenfor.

Jeg har kun tjekket de opskrifter ud, som er vegetariske, og det er dem jeg anmelder kogebogen ud fra.

Stegte gulerødder med feta s.126

  • 1 bundt gulerødder
  • 25 g smør
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • Olie til stegning

Topping

  • 100 g feta
  • 25 g ristede pinjekerner

Rengør gulerødderne, og steg dem i 3-4 minutter på hver side i olie. Kom smørret, citronsaft, salt og peber på, og skru ned på middel varme. Steg til gulerødderne er møre.

Server gulerødderne på et fad, og drys med feta og pinjekerner.

Saltede kartofler med rød pesto s. 144

  • 800 g nye kartofler
  • 4 spsk groft salt

Rød pesto

Det blev denne gang den fra Brugsen.

Kom kartofler og salt i en gryde. Dæk dem med vand, bring i kog, og lad simre 8 minutter uden låg. Kom kartofler og kogevandet i en bradepande. Sæt i ovnen 35 minutter ved 180 grader – eller indtil vandet er fordampet.

Vandmelonsalat s. 173

  • 1/2 vandmelon
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 nip chilipulver
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 1 håndfuld smuldret feta

Skær vandmelonen i tern. Bland olie, salt og chilipulver, og lad vandmelonen trække i marinaden i 30 minutter. Bland til sidst feta og nødder i.

Pavlova s. 241

Marengs

  • 5 æggehvider
  • 1 nip salt
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Pisk æggehviderne sammen med saltet. Kom sukker og vaniljesukker i lidt ad gangen. Pisk til alle sukkerkorn er opløst. Lav en stor firkant af marengs på bagepapiret. Sæt i ovnen ved 100 grader i 2 timer. Lad bunden køle af.

Serveres med flødeskum og jordbær.

Kogebogen er rigtig flot, og emmer af sommerstemning, når man bladrer siderne igennem. Billederne er flotte og indbydende, og man får lyst til at prøve det hele. Du finder alt lige fra kød, grønt og syltning til bagværk, dessert og drinks.

De opskrifter vi lavede, var nemme at gå til. Der var lang ovntid, men selve forberedelsen var nem og overskuelig. Maden smagte rigtig godt, og selv børnene syntes om det. Der er flere forskellige opskrifter vi helt bestemt skal prøve, og især siderne med bagværk ser lækre ud.

Jeg er ret vild med, at der er opskrifter på drinks uden alkohol, da jeg sjældent drikker alkohol. Og opskrifterne på drinksene lyder ret lækre, og er jo også børnevenlige.

En perfekt sommerkogebog der har det hele, til en perfekt sommer i det danske land.

De næste opskrifter jeg vil prøve at lave er…

  • Blomkålsbøf s. 122
  • Aqua Fresca s. 277

Sommerkogebog af Timm Vladimir fra Alpha ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karriere med ånd og hjerte af Erick Thürmer & Isabelle Laurés