Flere historier fra caféen i Cornwall af Lucy Diamond

Forfatterpostkort fra Nillou Zoey Johansen

Jeg bringer ‘postkort’ fra forfattere, som jeg synes, skriver fantastiske bøger. De svarer på 6 spørgsmål, jeg stiller. Næste i rækken er forfatter Nillou Zoey Johansen, som har skrevet bøgerne Øen & Nattens blomst. Hun har været så sød at dele hyggelig viden, om bl.a. Bali, skarp intuition og kattememes. Læs med.

Læs også forfatterpostkort fra Lotte Elmann Wegner, Mikkel MosenHelle Vincentz, Caroline Säfstrand, Anne Thorogood, Trine Appel & Heidi Kølle Andersen.

Hvilken rejsedestination er din yndlings?

Altså frem til 2020 var det Bali. Det var så meget Bali, at min ex-mand og jeg solgte hus og bil for at flytte dertil og bo fast med vores unger. Det gjorde vi lige før Coronavirus rullede ind over os, og så var vi i lockdown i en masse måneder i stedet for at dyrke yoga, få åndelige indsigter og kundalini rejsninger.
Da vi fløj tilbage igen til Danmark efter et halvt år, var jeg så lykkelig, at jeg har mig selv mistænkt for ubevidst at have svoret på, at jeg aldrig vil rejse væk igen. Men jeg håber, at jeg en dag kan være mere pragmatisk og skrive: Min yndlingsrejsedestination er romantiske ture til Paris, skønhed og forfald i Rom, det er Mallorcas blå strande, Andalusiens hvidkalkede huse, og i den duer.

Har du nogle særlige talenter?

Jeg kan imitere fremmedsprog uden accent og lærer nye sprog med lynets fart. Jeg glemmer dem med samme hastighed igen. Derudover kan jeg noget med mad og smag. Jeg kan altid trylle køleskabets ingenting til ti retter (mindst :-)). Derudover har jeg en meget skarp intuition.
Jeg kunne godt blive ved og ved, skal jeg det? 🙂

Hvilken film er den bedste, du har set?

Uh. Svært.

A Star is Born. Bohemian Rhapsody. Star Wars 1-6.
Ok, og hånden på hjertet: Love Actually.

Hvem er din favorit at følge på Instagram?

Alle kattememes sites. Jeg bruger uhensigtsmæssig meget tid på at se kattememes i mine skrivepauser.

Har du en guilty pleasure? Hvis ja, hvilken?

OMG. OM.
Hvor starter vi. Ok. Jeg spiser salt på alting. Æbler, appelsiner, agurker. Salt, salt salt.
Jeg køber altid gode, sunde, ultramørke og ultra fair trade chokolader fra helsekosten, men jeg spiser dem aldrig op og ender med at stjæle ungernes marabu og fredagsslik. Derudover så tilbage til det med salten, så elsker jeg chips med vinegar, fordi de er sure og salte. Og så tror jeg ikke, at der går en dag på ugen, hvor jeg ikke spiser hvide basmati ris lavet på den iranske måde.

Er der en ny bog på vej?

Yes. Jeg er i fuld gang med den selvstændige efterfølger til Nattens Blomst.

Tak fordi du havde lyst til at skrive postkortet Nillou.
Jeg har ikke været ude at rejse i to år, men jeg elsker Mallorca og Andalusien, og har længe drømt om at opleve Bali. Ærgerligt for jer, at jeres oplevelse blev på corona-maner.
Det må være dejligt, at kunne lære nye sprog hurtigt. Det har jeg altid ønsket, at jeg kunne, men jeg ville også gerne kunne trylle køleskabets ingenting om til ti retter. Det må virkelig være en fantastisk evne at have.
Og kattememes, jeg er enig, de er jo helt vild skønne.
Jeg glæder mig til at læse Nattens blomst, som er på denne måneds læseliste. Det bliver så spændende.

Har du læst Nillous bøger?

/Janni

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flere historier fra caféen i Cornwall af Lucy Diamond