5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i februar

Flere historier fra caféen i Cornwall af Lucy Diamond

//Reklame - Anmeldereksemplar fra People’s//

Selvom julen er slut, er jeg ikke færdig med julehistorierne. Der havde lige sneget sig et sidste juleeventyr ind, for jeg bliver nød til at læse første bog om Evie, før jeg kan læse julehistorierne. Men hvad er bedre end at trække julemagien ud og afslutte januar med en skøn juleoplevelse.

Bogen indeholder 3 julenoveller, og er en fortsættelse af Caféen i Cornwall. Forfatteren kunne ikke slippe Evie, og derfor måtte der komme 3 julenoveller, så vi kunne følge hende lidt endnu.

Jul i caféen

Evie har glædet sig til sin første jul i caféen. Denne højtid betyder meget for hende, og hun har planlagt, at det skal være hyggeligt og romantisk, bare hende og Ed. De skal også lave en kogebog til byens beboere, som bl.a. indeholder de lækre opskrifter, der findes i caféen fra tante Jo’s tid. Men pludselig vælter det ind med gæster, og Evie’s juledrømme er truet.

Julegaven

Anden jul i strandcaféen. Ed’s far døde i efteråret, og humøret har ikke været godt. Ed’s mor har det heller ikke godt, og derfor har Ed besluttet at tage til London for, at holde jul med hende. Evie har inviteret sin fraskilte søster plus 3 børn til, at komme og fejre julen i caféen, og er ked af, at Ed rejser. Samtidig går Evie og skranter. Hun er svimmel, får kvalme, og besvimer også en enkelt gang. Heldigvis kommer Ed hjem inden juleaften, og han har taget sin mor med. Evie’s julegave til Ed kommer som noget af en overraskelse for alle, mens Ed’s julegave til Evie er mere velovervejet og romantisk.

En baby i caféen

Babyen er på vej, og Evie har fået rengøringsvanvid, og er lettere irritabel. Ed har ansat en bestyrer, og det er Evie ikke tilfreds med, for hun mener ikke, at andre kan passe caféen, som hun kan. Og hun kommer heller ikke godt fra start med den nye bestyrer Helen. Da Evie går i fødsel, og kun Helen er tilbage i caféen, træder hun modvilligt til for at hjælpe og berolige en bange Evie.

De skønneste julehistorier om at være der for dem der trænger, om at personlige hjemmelavede gaver er mere betydningsfulde end de dyre materielle ting, og om at det man giver til andre, altid kommer igen på den bedste måde.

Jeg ønskede, at jeg var med til julemiddagen i strandcaféen. Det var så hyggeligt, og den gæstfrihed Evie rummer, hvor ingen skal være alene eller triste, men holde jul med hende og Ed. Evie åbner sit hjem for alle, og selvom det ikke var hendes plan til at starte med, fylder det hende med glæde, når hun mærker hyggen, samhørigheden og taknemmeligheden.

Jeg synes, at det var skønt, at Evie’s svigermor købte graviditetstesten til Evie, da hun så flere symptomer på en graviditet. For hvis man ikke har prøvet det, ved man det jo ikke, Og Evie forestillede sig i hvert fald ikke, at hun kunne være gravid.

Julen med børnene er til stor glæde for alle. Både Ed, hans mor og Evie’s søster er alle kede af det, og mangler nogen i den søde juletid. Men med børnene der er hjælpsomme, sjove og spændte bliver det alligevel godt, for den gode stemning smitter af på alle.

Jeg kunne godt lide historien om Helens barnløshed, og hvordan hun gerne ville undgå Evie og den store runde mave for, at beskytte sig selv. Men denne historie er dog lidt anderledes end de andre. Evie er hele vejen igennem sød, åben og venlig. En person der er interesseret i alle. Men i denne sidste historie om babyen, er hun sur og irritabel hele tiden, hvilket irritere mig lidt for sådan har jeg jo ikke lært hende at kende.

Heldigvis ændrer forholdet mellem Helen og Evie sig til sidst. Og glæden er stor og gengældt, da Helen træder til ved fødslen, og er der for Evie hele vejen.

Jeg håber, at der kommer flere bøger om Evie, Ed og den lille ny i strandcaféen, det er skønne, dejlige og drømmende historier, man glæder sig til at rejse ind i.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Flere historier fra caféen i Cornwall af Lucy Diamond fra People’s ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i februar