5 skønne bøger om Paris

Caféen i Cornwall af Lucy Diamond

//Reklame - Anmeldereksemplar fra People’s//

Lucy Diamond har mange udgivelser på sit CV. Hun har solgt knap 1 million bøger indenfor børne- og voksenlitteratur. Omslaget er flot og drømmende, og i disse coronatider, er det perfekt at drømme sig væk til hygge ved vandet og på strandcaféen. Jeg glæder mig til at rejse med til Cornwall.

Evie er en helt almindelig pige, der ikke rigtig har fundet gnisten i livet. Hun bor med sin forudsigelige kæreste, og vikarierer på et kontor, hvor chefen er ubehagelig sexistisk. Hendes familie mener, at vejen frem er at læse til lærer, men hun er ikke særlig vild med børn. Hendes søstre er ambitiøse, og har det hele inklusiv familie og børn. Evie’s liv er stillestående og kedeligt, og hun ved ikke, hvilke vej hun skal vælge.

Det Evie har elsket mest i livet, er besøgene hos sin elskede tante Jo i strandcaféen i Cornwall. Ferierne ved stranden, og de hyggelige stunder i caféen med Jo gav Evie en ubeskrivelig glæde og energi. Men pludselig er tante Jo omkommet i en bilulykke, og til hele familiens overraskelse, har hun testamenteret strandcaféen til Evie. Ingen i Evie’s familie tror, at hun kan drive en café, og de mener heller ikke, at hun kan have lyst. Evie’s kæreste er af samme mening.

Nu ligger beslutningen hos Evie, for hvad vil hun egentligt med livet? Skal hun sælge strandcaféen, eller kører den videre? Hvor skal hun bo, og hvad med hendes kæreste?

Livsbekræftende, befriende og vidunderlig læseoplevelse. Jeg har elsket alt ved denne historie. Den skønne og dejlige Evie, strand- og cafélivet, turisterne og ikke mindst de lækre kager på disken.

Evie er en dejlig ung kvinde. Hendes naturlige omsorg for sine medmennesker, uanset alder og status er beundringsværdig. Hun stoler på enhver, og lader dem vise sit værd. Hun tager en hjemløs ung pige til sig, arrangerer fernisering for en ung ukendt kunstner, og inviterer den ensomme enke med til pigeaften. Hun tænker på alle, og de er vilde med hende. Hvad caféen angår er hendes arbejdsmoral høj, og hendes gode idéer til nye tiltag, falder altid i god jord, for både turisterne og beboerne i byen.

Jeg er vild med måden, Evie samler byen på, når hun inviterer til små events på caféen. Turisterne kommer i caféen om dagen, og fastboerne samles der om aftenen. De støtter op om strandcaféen, og er der brug for hjælp, stiller alle op, og giver en hånd med. Det er vigtigt for dem alle, at de føler sig som en del af fællesskabet, og får nye bekendtskaber på tværs af alder.

Historien om Matthew’s søn, viser også Evie’s fantastiske personlighed. Hun er så ked af, at hun mister kontakten til drengen, og beslutter sig for at skrive et brev til ham og hans mor. Og heldigvis kommer der det dejligste brev retur, med lovning om at mødes og holde kontakten.

Sidste men ikke mindst skal vi lige nå at have Ed med. Charmerende surferfyr, der passer hund og hus for vennerne, og besøger strandcaféen med jævne mellemrum. Der er noget hemmelighedsfuldt og mystisk over ham, og Evie kan ikke regne ham ud. Alligevel kommer han til undsætning i køkkenet, hvor han hjælper til med sandwichs og pies, til stor glæde for både Evie og alle kunderne.

Bogen er en sanseoplevelse, både hvad maden i køkkenet angår, og området i og omkring strandcaféen. Beskrivelserne er drømmende, og man ønsker at deltage i alle herligheder, eller det gør jeg i hvert fald.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Caféen i Cornwall af Lucy Diamond fra People’s ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 skønne bøger om Paris