Decemberbøger

Konkurrence 2. søndag i advent

//Reklame  - Bøger fra Harper Collins//

Jeg har i samarbejde med Harper Collins fået lov til, at udlodde disse 2 fantastiske bøger i en adventspakke. Jeg har valgt bøgerne, fordi jeg selv synes, at det er de sødeste og dejligt romantiske læseoplevelser. Har du lyst til at prøve lykken, kan du deltage i konkurrencen på min Facebookside og Instagramside. Held & lykke.

Du kan læse mere om de 2 bøger nedenfor.

Familie for begyndere af Sarah Morgan

Skøn følelsesladet kærlighedshistorie, fyldt med misforståelser og svære følelser. Alle personerne befinder sig i hver deres sorg. De reagerer forskelligt, og har svært ved at komme videre, men sammen kan de noget specielt.

Jeg elsker Flora. Trods den svære opvækst hun har haft, er hun det sødeste, kærligste og mest omsorgsfulde menneske, man kan tænke sig. Der er ingen tvivl om, at hun vil gå langt for, at blive en del af Jacks familie, men her snakker vi altså ekstra langt. Og det er faktisk ikke for Jacks skyld, men for Izzys skyld, hvilket får mit hjerte til at smelte. Kanoturen var måske lige dristig nok, men efter dødsoplevelsen, kom der trods alt noget godt ud af det.

Jack er en sød, følsom og yderst vidunderlig mand, men jeg får sådan lyst til at ruske lidt op i ham. At han ikke kan se, hvor ulykkelig Izzy er. Han synes, at hun klarer sig så flot, og alt er godt. Hun håndterer det hele, og er så hjælpsom, at han ikke ville have klaret det uden hende. Ikke en eneste gang tænker han på, hvordan det mon er for hende. Ikke en eneste gang ser han, hvordan hun holder sammen på sig selv, og hvor ulykkelig hun er. Tænker at det til tider kan være en typisk mandeting. Bliver der ikke sagt noget, er alting helt sikkert fint.

Og stakkels stakkels Izzy. Hun er lige ved at gå op i limningen, og kan næsten ikke være i sin egen krop, men føler ikke, at hun kan snakke med sin far. Hun bliver mere og mere indelukket, og ses ikke med sine venner eller kommer ud til fester. Hun har overtager alle sin mors huslige opgaver, som at lave mad, passe lillesøsteren, putte hende og læse lektier med hende. Det er ret sørgeligt at læse om, men heldigvis har Flora selv været der, og ved hvordan Izzy skal takles. Gennem bogen ændre Izzy karakter, når der bliver åbnet lidt op for hemmelighederne.

Clare har været veninde med Jacks afdøde kone (Becca) siden barndommen. Hun er gift med den vidunderlige Todd, og har sønnen Aiden. De bor ved Lake Logde, og har hver sommer haft besøg af veninden og hendes dejlige familie, men i år er veninden skiftet ud med Jacks nye kæreste, og det er Clare noget bekymret over, da savnet til veninden er stort, men Clare har også en vis vrede til Becca, som hun ikke kan få kanaliseret nogen steder hen, hvilket hun er meget frustreret over.

Jeg har før skrevet, at jeg i stor grad nyder beskrivelserne af omgivelserne bøgerne foregår i, og det sker i den grad også her. Bogen emmer af duften fra blomster, sommer, og ferie et dejligt sted. Beskrivelserne af Lake Logde hvor Clare og Todd bor, er fantastiske. Stedet huset ligger er så smukt og drømmende beskrevet. Fuglene, planterne og det oldgamle skovområde med knudrede træer. Bådhuset, søen og de snoede stier op ad bjergene, ved siden af brusende vandfald, og ikke mindst lækkert picnicmad og fantastiske udsigter, det er lige et sted for mig.

Et spiltsekund af Mhairi McFarlane

Sørgelig, romantisk og meget rørende historie. En blanding af feel good og tuderi i en skøn kombination.

Den skønne Eve er en fantastisk person. Hun har humor, er omsorgsfuld, og står ved sin ret til at træffe de valg, hun finder bedst. Vi følger hende gennem hendes sorg, som slår hende hårdt. Hendes verden bliver vendt op og ned, og hun har svært ved at være i det. Ikke nok med at hun mister sin bedste veninde, dukker der også hemmeligheder op, hun ikke er klar til at håndtere i den givne situation.

Beskrivelsen af Eve’s sorg er meget rammende og rigtig godt beskrevet. Hvis man selv har oplevet den, kan man nemt identificere sig med Eve’s følelser som nedtrykthed, uvirkelighed, savn og fortvivlelse. Og selvom det kan være svært at tro på, mens sorgen er størst, bliver det bedre, og smerten bliver mindre med tiden. Senere kommer heldigvis forelskelsen, og Eve kan endelig give lidt slip på sorgen og Ed, da forelskelsen begynder at blusse op på ny .

Finlay er en kærlig og omsorgsfuld fyr, men hans historie er simpelthen så frygtelig. Tænk at blive behandlet så grusomt som barn og tilmed ignoreret, for så at være den der får skylden hele sit voksenliv også. Det må have været en mareridtagtig opvækst, med ydmygelser det ikke kunne blive grovere. Det er ikke mærkeligt, at han er flygtet fra alt, da han endelig blev gammel nok, og kunne se en udvej ud af elendigheden.

Det er en virkelig skøn historie om venskaber. De er midt i 30’erne, og mødes hver torsdag på pubben uden undtagelse. De fortæller hinanden næsten alt, og så alligevel ikke, og de prioriterer venskabet lige så højt som kærsterne. Det lyder skønt, og jeg synes, at det er så vigtig, at bevare og pleje sine venner. Så derfor er det et skønt tema, at have med i bogen.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Decemberbøger