Konkurrence 1. søndag i advent

3 julebøger du skal læse i julen

En god julehistorie hører julen til, og nu skal julebøgerne findes frem. De dejlige julehistorier skal enten genlæses, eller der skal nye juleeventyr på natbordet. Tre julebøger jeg har elsket at læse, og har drømt mig væk på juleferie i, er de tre nedenstående bøger, som jeg varmt kan anbefale til alle der elsker en romance i julen.

Vintersøstre af Sarah Morgan

Jeg nød virkelig at læse denne bog. Den er simpelthen skrevet så godt, og bringer mange forskellige følelser frem, for hver side man vender. Langsomt bliver man nullet ind i den skønne McBride familie, og lærer personerne at kende over tid. De er alle kriseramte i forskellige grader, og man følger deres udvikling mod en lysere fremtid, som er en meget rørende rejse.

Jeg var meget betaget af beskrivelserne i bogen. Stedet de bor i Skotland, huset, bjergene, sneen og ikke mindst hyggen på caféen. Jeg har nu fået helt vildt lyst til at rejse til Skotland og opleve højfjeldet. Bøger bliver altid ekstra gode, når man får en rejsebeskrivelse med i købet, og det føler jeg, at jeg gør her.

Bogen foregår i juledagene, men det er ikke julen, der fylder mest i bogen. Det er familiens forhold og deres traumer, og derfor kan den bestemt også læses, selvom julen er forbi.

Rosie Hopkins’ søde jul af Jenny Colgan

Denne bog er intet mindre en skøn og hyggelig læsning. Mine forventninger til den har været meget høje. Jeg elsker Jenny Colgans bøger, som er så hyggelige, lune og varme, at man ønsker at være der. Og jeg har glædet mig til gensynet med Rosie og de andre indbyggere i byen Lipton.

Det var lidt af en sanseoplevelse for mig at læse Rosie Hopkins søde jul. Jeg blev helt beruset af alt den sne og de sjove kælketure, og en smule sulten når vi befandt os i slikbutikken med alle de lækre og delikate julegodter.

Bagerst i bogen er der opskrifter på julegodterne fra slikbutikken. De ser overskuelige ud, og jeg tænker, at de er lige til, at gå til.

Vinterbryllup af Sarah Morgan

Sarah Morgan gør det igen. Historien er så fantastisk. Jeg nød hver en side i bogen, og drømte mig ind i det paradis, som jeg forestillede mig, det var med bjælkehytter, snescootere, varme brændeovne og alt hvad der ellers hører vinteren og julen til.

Der bliver rusket lidt op i læseren, med temaet om at udleve sin drøm. Vi bremser ofte os selv i, at gøre det vi drømmer om, fordi vi tror, at det ‘normale’ er det der forventes af os, eller det vi har stræbt efter, opnået, og som kører på skinner, er det bedste. Men det betyder jo ikke, at det er det, der vil være der bedst for dig resten af livet. Man ændre sig i løbet af livet, og hvad sker der ved at man går efter en anden drøm, som man har. Jeg sidder selv, og hepper på at personerne i historien, følger deres nye drømme.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence 1. søndag i advent