Box af Läckberg & Fexeus

Operation mumie af Horst & Sandnes

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Alpha Forlag//

Jørn Lier Horst er en kendt norsk krimiforfatter, og en af Norges mest erfarne politiefterforskere. I Danmark kender vi ham for hans krimier, men i Norge er han også ret kendt for sine krimier til børn. Operation mumie ser spændende ud, og jeg glæder mig til at læse den for Matti.

Tilde og Oliver og deres hund Otto er taget på Museum i Elverstad, hvor en ny udstilling om oldtidens Egypten er ved at blive sat op. De er ikke engang kommet ind på museet, før den første ulykke sker. En mand er ved at sætte plakaten med ‘Mumien kommer’ op, men han vælter ned af stigen, og brækker benet. Mens manden ligger og venter på ambulancen, hiver han fat i Oliver for at sige, at det er mumiens forbandelse.

Børnene møder museumsdirektøren Siri Meyer, der inviterer dem indenfor. Inde i salen hvor forberedelserne til udstillingen er igang, fortsætter ulykkerne. Mumien ligger i kisten, men låget er åben. Så Oliver og Tilde beslutter sig for at opklare mysteriet om ulykkerne i museet. For er det mon mumiens forbandelse eller bare overtro?

Stemningsfyldt og mystisk krimi til de små. Bogen er rigt illustreret, hvilket jeg er sikker på, gør historien mere interessant for barnet. Illustrationerne er så fine, spændende og meget børnevenlige, og gør det let for barnet, at drømme sig ind i historien, samtidig med der bliver læst højt, eller mens barnet læser selv. Kapitlerne er korte, så det er nemt at planlægge hvor meget der skal læses ad gangen, alt efter hvor længe barnet kan koncentrerer sig.

Tilde og Oliver opklarer mysteriet ved at bruge udelukkelsesmetoden. Hvem var tæt på, da ulykken skete, og hvem stod længere væk, eller var der slet ikke. At udelukke personer der ikke er på steder hvor ulykkerne sker gør, at feltet af gerningsmænd bliver indsnævret, og hjælper barnet med opklaringen.

I starten af bogen findes et illustreret kort over Elverstad, og kompetenceprofiler med billeder af alle der er med i historien. Det er ret genialt, da det ellers kan være svært at huske personerne fra hinanden. Bagerst i bogen findes en detektivtest, så barnet kan gå på opdagelse endnu engang. Man kan også lære at tegne det egyptisk alfabet, med billeder man dengang kaldte hieroglyffer.

Der findes flere bøger i serien om Detektivbureau nr. 2, og de kan læses i vilkårlig rækkefølge.

Jeg vil anbefalde bogen til både piger og drenge, som er vilde med mysterier. Fra 8 år.

Operation mumie af Horst & Sandnes ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Box af Läckberg & Fexeus