365 dage med sjove opgaver fra Bolden

Krydret morgenmadskage

Genial opfindelse med sådan en morgenmadskage. Sund, nem og lækker (altså når den er lavet). Jeg har aldrig tid til at spise morgenmad, men denne kage er så nem at spise på vejen. Den er sund, og så smager den skønt af kanel og kardemomme. Jeg kan bedst lide den kold, men den kan også lunes, og du kan lægge pålægschokolade på, så det smelter lidt, hvis du er til det.

Til 18 portioner

  • 6 dl havregryn
  • 100 g kokosmel
  • 2 dl hasselnødder
  • 9 spsk sødemiddel
  • 5 tsk bagepulver
  • 3 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • 1 spsk vaniljepulver
  • 2 spsk mandelaroma
  • 5 bananer
  • 18 æg
  • 8 gulerødder
  • 1 squash

Tænd ovnen på 175 grader. Bland havregryn, kokosmel, hasselnødder, kanel, kardemomme, vaniljepulver og mandelaroma. Blend det god sammen i en blender eller foodprocessor. Tilsæt sødemiddel, æg og bananer. Kom det hele i en stor skål. Riv squash og gulerødder på et rivejern, og rør den ned i blandingen, så det bliver godt jævnt. Lad det stå og trække 10 minutter, og tilsæt til sidst bagepulver.

Hæld massen i en bradepande belagt med bagepapir, og bag den i ovnen i 60 minutter.

Når kagen er kold, skæres den ud i 9 stykker, og kommes i hver sin frysepose. Jeg fryser de 8 ned, og putter den sidste pose i køleskabet. Kagen smager bedst efter en nat i køleskabet.

Håndfuld 1 + 2 – Gulerødder, squash

Håndfuld 3 – Æg

Håndfuld 4 – Banan, havregryn

Fedt – Kokosmel, hasselnødder

Mælkeprodukt:

Smagsforstærkere: Kanel, kardemomme, vaniljepulver, mandelaroma

Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

365 dage med sjove opgaver fra Bolden