9 idéer til vegetarmad på grill

En rigtig dame af Heidi Kølle Andersen

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Alpha Forlag//

Jeg er meget spændt på denne bog. Den lyder interessant, og jeg kan godt lide idéen om at læse 15 forskellige kvinders historier. Jo ældre jeg bliver, jo mere synes jeg, at kvindehistorier om livet og alt man skal gå igennem som kvinde, mor, ægtefælde eller kæreste er interessant. Noget man kan leve sig ind i og forholde sig til. Så denne glæder jeg mig til at læse.

Bogen indeholder 15 noveller, og alle om kvinder i forskellige aldre og forskellige steder i livet. Historierne handler om alt fra ægteskab, barnløshed, mord og cancer til sex, fødsler, om at miste og meget andet.

 • Dagny og Karl Kristian

Ufrivillig barnløs ældre ægtepar. Dagny går ud for at handle, men falder, og har glemt at tage sit kaldeapparat med.

 • Blomsterdamens mor

Pernille arbejder hos blomsterdamen hver torsdag, men er lidt bange for hende. En dag overværer Pernille et mord i blomsterdamens lejlighed.

 • Pyntedukken

Pyntedukken passer godt på sin krop, og lever sundt unden giftstoffer og kunstige tilsætningsstoffer. Får regelmæssigt skønhedsbehandlinger, re-tænker sin garderobe, og bor afslappet og poetisk.

 • Anne-Sophie I / bly viol

Anne-Sophie arbejder hårdt på sine studier og sit job. Hun begynder at opsøge værtshuse og drikke et par øl, da det giver hende et kick. Hun hører en masse spændende historier fra det virkelige liv, og får tilmed tilbudt en masse sex.

 • En stor, lille dame

Hendes oplevelser ved fødslen. Om tankerne og oplevelserne om hendes krop og hvad den kan. Og om fødslen på sygehuset, og sygehuspersonalets håndtering og mildere overgreb af hende. Tankerne efter fødslen og om kroppen er helet, som den skal.

 • Skrappedulle

Lizette arbejdet på et kontor, og har en affære med sin chef. Hun har fået en høj lønforhøjelse, og hun synes, at det er det hele værd. Men pludselig får hun ikke den forfremmelse, som hun var blevet lovet. Og er det Lizette eller hendes chef, der er den snu?

 • Julefred

Charlotte og hendes familie er vant til at blive vartet op til jul af Charlottes forældre. De bliver inviteret til jul hvert år, og får i både pose og sæk. Pludselig orker forældrene ikke at holde jul, men inviterer i stedet for til jul i Harzen, hvilket Charlotte er utilfreds med.

 • Anne-Sophie II / Rendemaske

Gensyn med Anne-Sophie der efterhånden har prøvet en ret stor håndfuld mænd, og gerne vil være gravid. Dog lykkedes det ikke rigtigt, og hun overvejer en donor, men så dukker Erik op.

 • En god pige

Cecilie elsker at klæde sig ud i sin mors tøj sammen med veninden Marie-My. De vil begge have læbestift på, og under en uoverensstemmelse går mors perlekæde i stykker, og det er ikke godt for Cecilies mors budget.

 • Brudeslør

En pige gemmer sig i skabet, da hun gerne vil høre en samtale om sin fars begravelse mellem sin mor og gartneren. Det bliver dog en helt anden oplevelse, som hun overhovedet ikke havde set komme.

 • Og så i hende alder

Hendes drenge er blevet voksne, og har selv fået koner og børn. Hun mærker, hvordan det kan være svært at have svigerdøtre, og skal passe ind i sine drenges familier, hvor de kræver mere og mere af hende, men ikke giver noget igen.

 • Overophedning

Den 15 årig teenager Karla Sofie i samtale med sin mor om, at hun ikke har lyst til at flytte skole. Hun snakker ikke pænt, og gider ikke rigtigt høre efter, hvad moderen siger. Men hvor kommer den dårlige attitude egentligt fra?

 • Anne-Sophie III / Forstandsfrue

Tilbage til Anne-Sophie der er begyndt at kede sig i sit ægteskab, og syntes at Erik er irriterende på alle måder. Til gengæld bliver alkoholindtaget hævet til nye højder.

 • En rigtig dame

Manden går i konens sminkeskab, når hun sover. Han nyder, at smøre produkterne i ansigtet, og forstiller sig, at han er til fest. Men en nat hvor ansigtet er fyldt med makeup går badeværelses døren op.

 • Frisør snak

Snakken og sladren går om de forskellige damer fra de tidligere historie.

Det er første gang, at jeg har læst en novelle, og jeg synes faktisk, at det var lidt svært. For lige som jeg var kommet tæt på hovedpersonen, så sluttede historien, og en ny startede. Og så skulle jeg have omstillet hjernen til et nyt univers. Men det var også en interessant læseoplevelse.

Jeg læste først bogen i et stræk, og bagefter læste jeg den igen, men en novelle af gangen. Jeg tænkte lidt over historien, inden jeg startede på en ny, og det gav faktisk en helt ny betragtning. For det var først der, at det gik op for mig, at historierne har en morale. Man tænker sig lige om en ekstra gang. Hvordan er jeg selv, træffer jeg de rigtige valg, eller har jeg de rigtige holdninger til livet. Det var jeg ret vild med. Det blev lige pludselig en meget bedre bog med vigtige historier.

Jeg er vild med de fleste af novellerne. Nogle var fantastiske, et par stykker var ikke til at holde ud at læse, fordi det var meget følsomme emner. Nogle var sjove, og nogle alvorlige.

Jeg kunne bedst lide novellerne Pyntedukken, Julefred og Og så i hendes alder. Pyntedukken fordi, at jeg kan sætte mig ind i, at man vil gøre alt, som man tror der hjælper, hvis man skulle blive en kræftpatiet. Julefred fordi, man tror, at ens forældre kan klare, og vil klare alt, når man selv har fået børn, og synes, at det er hårdt, uden at tænke på hvordan de har det. Den sidste Og så i hendes alder, er lidt det samme som Julefred. Hun har 2 drenge, og de glemmer hende fuldstændigt. De vil bare vartes op, og tænker kun på deres eget liv, så det passer dem godt, at hun lige kan klare alt for dem, og selvfølgelig skal de ikke gøre noget for hende. Hun kan jo klare sig selv. Og en fantastisk slutning.

En god og blandet samling af noveller om kvinders betragtninger af livet.

En rigtig dame af Heidi Kølle Andersen fra Alpha Forlag ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 idéer til vegetarmad på grill