Mennesket ved havet i Esbjerg - Gratis glæder for børn

Miniguide til Fanø

Vi havde ene og alene valgt at holde ferie på Fanø, på grund af stranden, så det kunne føles lidt som at være syd på. Og det var lige præcis, den følelse vi fik. Stranden var både lang og bred, og med rigtig sand som vi kender strandene sydpå.

Jeg har lavet en minguide, over de steder vi besøgte på vores ferie.

Vi boede i ferielejlighed ved Fanø Bad, og selvom det var uge 27 og højsæson, var det ret billigt. Fin størrelse lejlighed med 2 værelser, køkken, bad, stue og altan. Perfekt til 4 personer. Lækkert område med 100 m til stranden og klitterne, og 2,5 km til Nordby og færgen til Esbjerg. Dette var vores udsigt fra altanen.

Her boede vi på 1. sal.

Nordby

Nordby er Fanøs hovedstad, og færgen ligger til for enden af gågaden. På havnepromenaden kan du sidde og nyde udsigten til Esbjerg. 50 meter fra havnen på den lille sandbanke så vi 3 sæler. De var så søde, og lignede nogle, der syntes godt om spotlightet.

Det var en skøn oplevelse at gå igennem de små krogende gader, med gamle huse og hyggelige butikker. Ingen kædebutikker er kommet til Fanø, men derimod små hyggelige butikker, og det er det, der gør det ekstra hyggeligt.

Pandekagehuset 

Her bliver der lavet både store og lækre pandekager. Vi var et smut forbi, en dag hvor det regnede, og fandt ud af, at resten af Fanø havde samme plan. Vi købte to-go pandekager, nogle med sukker og nogle med is, skumfiduser og chokoladesovs. Udvalget af toppings er stort, og de serverer også andet en søde pandekager.

Pandekagehuset.

Albue fuglekøjer

Tidligere brugte man en fuglekøje til at fange vildænder. Den blev anlagt som en fælde med en kunstig dam og fangstkanaler. Fuglekøjerne er fine, og man får en fornemmelse af, hvordan fangsten har været engang. I dag fodres de 300 ænder, og de kan flyve ca. 1,8 km væk fra køjen uden at blive skudt.

Naturen er smuk, og området er et fredeligt og dejligt sted at opholde sig. Gratis adgang.

Skovlegepladsen

Skovlegepladsen ligger, som navnet siger ude i skoven mellem Rindby og Sønderho. Stort og dejligt område for både børn og voksne. Legepladsen byder på alt lige fra at læse et eventyr i H.C. Andersens eventyrskov, til forhindringsbaner og forskellige legeredskaber. Man kan bruge flere timer i område, blot for at kigge på de mange udhuggede figurer. Medbring en lille madkurv med drikkevarer. Der findes også et stort picnicområde med overdækket hus, borde, bænke, grill og bålplads. Gratis adgang og lån af trækvogne.

Sønderho

Sønderho er den sydligste by på Fanø. Det er lidt som at være med i en Morten Korck film, når man går rundt mellem de gamle huse, der alle er med stråtag. I byen ligger der de skønneste små butikker og spisesteder. Stranden i denne by er også et besøg værd.

De Tre Søstre

Vi drak en kop kaffe og en juice hos De Tre Søstre. Hyggelig lille gadecafé i en sidegade, med udendørs pladser til at nyde det man køber. De sælger også sandwich, kager og andet godt.

Dagen efter hentede vi vores aftensmad hos søstrene, og tog den med på stranden.

Fanø Bolsjer Sønderho

Skøn lille butik med stort udvalg i bolsjer, chokolade og turistvarer.

Rindby strand

Lidt syd for Rindby strand har du mulighed for at prøve mange forskellige slags vindsport. Vi havde allerede bestemt hjemmefra, at vi skulle prøve Blokart. Det særlige ved stranden i Rindby er, at den altid er tør og god at køre på. Og så er det en af de bedste strande i Europa til vindsport.

Vi lejede 2 dobbelte blokart, og kørte sammen 2 og 2. Det var mega fedt, at mærke suset, og flyve afsted over sandet. Det var også hårdt, da man hele tiden skal hive i snoren til sejlet.

Matti fik til slut lov til at prøve en one-wheeler. Sådan en skal vi prøve næste gang.

Vi har haft en skøn ferie på Fanø. Det er vores første ø ferie, og bestemt ikke den sidste. Jens og Matti har badet hver dag både morgen og aften, og de har nydt det. Vi har været rundt på øen, og jeg tror, at vi har set det meste. Fanø er et skønt sted, som godt kan minde om en ferie i sydens sol. Vi skal helt sikkert til Fanø igen.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mennesket ved havet i Esbjerg - Gratis glæder for børn